26 april 2006

Weblogs zijn geen bullshit!

Kijk, dat bedoel ik maar, en hiermee is gelijk de kracht van een weblog aangetoond: Ik plaats een bericht en nog geen uur later ontvang ik een reactie van degene over wie ik een bericht plaatste! Hij kan gelijk rechtzetten wat ik beweerde (en neemt daarmee een hoop onrust bij me weg:-)
"Beste Willem,
Dank voor je reactie op mijn presentatie.
Weblogs zijn geen bullshit, heb ik ook niet zo gezegd, vind ik ook niet. Excuus als dat zo overgekomen is en dank dat ik dat nu kan rechtzetten. Kom alleen vaak erg hoge verwachtingen tegen en vele missen daarom doel. De nuance, zelfbeheersing en structuur laat soms te wensen over. Een school of bedrijf kan het zich niet goed veroorloven om te vertrouwen op participerende bezoekers die als collectief zelfstandig de context, doelstelling en continuïteit waarborgen. Er zijn er dus maar weinig met een werkend ‘business model’. Onze gebruikers hebben aangeven liever niet bloot te staan aan misplaatste content, achteraf weggehaalde reacties of online debatten met individuen. We hebben wel voorbeelden dat de kengroup agent een niet goed te duiden reactie plaatst en deze direct voorziet van een begeleidende opmerking. Publicatie na eenvoudige vorm van validatie en op de juiste plaats, betekent dat er altijd een menselijke service verleend wordt die de context en doelstelling dient. Het is kosten effectiever en kan een nieuw deel van de doelgroep het vertrouwen geven ook te participeren of zich met de beweging te associëren. We introduceren een vorm van beloning die, mits er goed mee omgegaan wordt, ook weer kan bijdragen aan het wegnemen van drempels voor een steeds groter wordende groep participanten.
Tot zover, nogmaals dank voor je interesse en succes met deze blog."

Was getekend:
Jeroen Loeffen
(gemodereerd en verbeterd)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten