30 april 2006

Voices from America

Een maand geleden plaatste ik een bericht over de Sudbury Valley School. Dit op verzoek van Tuur Demeester die daar stage ging lopen en aandacht vroeg voor zijn weblog.
Gelukkig houdt Tuur z'n weblog goed bij. Iets dat ik me een maand geleden nog afvroeg.
Vandaag bracht ik via Google Blogoscoped een bezoek aan de Fairhaven School in Upper Marlboro, Maryland. Dat kon heel makkelijk dankzij een prachtige documentaire die via YouTube beschikbaar is gesteld. De Fairhaven School is een heel bijzondere school en dat wordt met een filmpje van 10 minuten goed in beeld gebracht.
"Voices from the New American Schoolhouse explores life outside the usual educational box. Narrated exclusively by students, the film chronicles life and learning at the Fairhaven School in Upper Marlboro, MD which practices an undiluted form of freedom and democracy that turns mainstream education theory on its head. Filmmaker Danny Mydlack enjoyed unrestricted access over a two-year period to produce this candid and unblinking encounter with kid-powered learning. This movie is for anyone who ever went to school and imagined something better."
Meer informatie en het filmpje zelf is te vinden op: http://newamericanschoolhouse.com/
Geweldig om te ervaren hoe je via internet over de hele wereld je boodschap kunt delen!

1 opmerking:

 1. dag Willem,

  Ik heb nog meer nieuws:

  DVD's
  We hebben de DVD van deze documentaire en zijn bezig hem van Nederlandstalige ondertitels te voorzien. De release wordt bekendgemaakt op de het Platform voor Democratische Scholen.

  http://www.democratischescholen.nl/index.php/PDS/DVDs

  Geschreven pers
  Er lijkt een echte doorbraak in de maak voor Sudbury scholen in Amerika: de voorbije week verschenen twee grote artikels in de Washington Post en in Psychology today.

  http://www.psychologytoday.com/articles/pto-20060424-000004.html
  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/04/23/AR2006042300926.html


  Blogosfeer:
  Ikzelf en nog een paar mensen hebben prille plannen om tegen de zomer een Engelstalige groepsblog te lanceren. Bedoeling is er nieuws en essays te verzamelen over democratische schoen. Er is reeds een vrij grote gemeenschap van democratische scholen wereldwijd die intens met elkaar communiceert, maar de informatie die daar circuleert raakt zelden buiten de emaillijsten waar ze gepost worden. Bedoeling is daar met een eigen mediakanaal verandering in te brengen. Bericht hierover komt op mijn weblog. (http://tuurdemeester.blogspot.com)

  beste groeten,

  Tuur

  BeantwoordenVerwijderen