30 april 2006

Netwerk weert slecht beheerde laptop

Frans Peeters
Het draadloos netwerk van het St. Willibrordcollege in Goes controleert bij het aanloggen van een laptop automatisch de patch-status van het besturingsssysteem en de virus- en spyware-bescherming. Deugt die niet dan wordt de toegang geweigerd en vindt automatisch een inlog op een quarantainenet plaats waar de benodigde aanpassing te vinden is.
Frans Peeters, docent informatica en ICT-coördinator van de school hoopt met de draadloze Network Admission Control (NAC) de stabiliteit van de systemen op school te beschermen wanneer straks docenten en leerlingen gebruik kunnen maken van de verschillende besloten virtuele 'bedrijfsnetwerken' (vpn's) van de school.
Het St. Willibrordcollege heeft de Europese primeur van een implementatie van dit Wireless Network Admission Control (NAC). Cisco, de leverancier van de technologie, en Imtech, dat de implementatie deed, gebruikten de school als testsite voor de bèta-versie van het systeem.
Het hele artikel met meer informatie staat in de Automatiseringgids van deze week.
Frans Peeters is naast ICT-coördinator en docent informatica ook werkzaam bij Kennisnet en beheert natuurlijk www.informaticavo.nl, altijd een bezoekje waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten