10 april 2006

Wat is het doel?

Gisteren maakte ik hier de presentatie beschikbaar die ik woensdag ga geven tijdens de IT conferentie in Veldhoven. Daarbij vroeg ik om te reageren als er aanvullingen waren. Gelukkig zijn er inderdaad mensen geweest die aan die oproep gehoor hebben gegeven en ik heb inmiddels dan ook een nieuwe versie ge-upload.
Ronald de Moor stelde heel fijntjes: "Wat misschien nog een mooie aanvulling zou kunnen zijn is in het begin het vermelden van jullie doelstellingen."

Oftewel: Wat wil je nu eigenlijk en waarom? Wat is je doel?

Daar raakt Ronald terecht maar toch bij mij een gevoelige snaar! De spijker op z'n kop! Het punt is namelijk dat ik me dat vaak helemaal niet afvraag. Ik wil niet zeggen "dat ik maar wat doe" maar vaak ben ik zo enthousiast over iets dat ik het al lang gekocht heb of er mee bezig ben zonder me te hebben afgevraagd wat ik er nu eigenlijk mee wilde. Ik moet je zeggen dat juist dit me vaak tot de mooiste ontdekkingen brengt, maar ik merk wel dat veel anderen niet zo in elkaar steken en eerst het waarom willen weten, de handleiding willen lezen of horen wat nu "de meerwaarde" is. Voor die mensen heb ik m'n presentatie aangepast en er een pagina bijgemaakt:

Wat is het doel van deze workshop?

 • Proberen “het kwartje te laten vallen”
 • Laten zien hoe simpel het is
 • Laten zien wat er mogelijk is
 • Zelf laten ervaren hoe het werkt
 • Zorgen dat weblogs algemeen goed worden!
 • Zorgen dat RSS gebruikt gaat worden!

Ik hoop dat ik woensdagavond laat hier kan melden dat de doelen verwezenlijkt zijn...
Verder is Ronald bang dat door het vooraf beschikbaar stellen van de presentatie er geen verrasingen meer zullen zijn. Neem van mij aan: die Powerpoint presentatie is misschien maar 10% van het verhaal! Je moet er bij zijn geweest om erover te kunnen meepraten!

2 opmerkingen:

 1. Veel succes met de presentatie. Een prima insteek om toehoorders bekend te maken met bloggen en een mooi voorbeeld van een interactieve "doe-presentatie". Leuk idee ook om de sheets van te voren online te zetten. Het is maar een hulpmiddel, het verhaal erachter hoor je pas op de avond zelf zoals je aangeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De presentatie was een groot succes en ik vond het erg leuk om mee te mogen helpen en met de mensen achter de pc's van gedachte te wisselen over weblogs. Ik wil graag gebruik maken van je powerpoint om ook op mijn ROC de weblogs onder de aandacht te brengen!

  BeantwoordenVerwijderen