25 mei 2006

Direct bloggen vanuit Word 2007

Update
Toch maar weer even bij Blogger ingelogd om een plaatje bij dit bericht te plaatsen. Nu zie ik dus ook de broncode en die is inderdaad heel schoon. Onderstaande tekst wordt omgeven door een P tag, een span tag voor xmlns="" en een span tag voor fontnaam en kleur. Da's alles, maar ik kan me niet herinneren dat ik in Word 2007 had aangegeven dat ik m'n tekst blauw wilde hebben.
Conclusie tot nu toe: Ik zie nog geen enkele reden waarom ik Word 2007 zou gebruiken om berichten op mijn weblog te plaatsen!

Daarnet m’n eerste bericht geplaatst vanuit Word 2007 en ik moet zeggen dat het inderdaad behoorlijk schone HTML code is die er opgehoest wordt. Maar Word haalt gewoon een trucje uit is mijn gevoel. Op het moment dat je kiest voor het publiceren van een bericht naar een weblog verandert de toolbar en heb je opeens minder mogelijkheden tot je beschikking. Zo zie ik niet hoe ik nog een tabel zou kunnen plaatsen. Terwijl ik in de Blogger schil kan switchen tussen de compose mode en de HTML mode zie ik in Word niet hoe ik handmatig code kan toevoegen. Als dat niet kan is het voor mij gelijk over en uit, want dat doe ik eigenlijk heel vaak. Ook het uploaden van afbeeldingen heb ik nog niet uitgetest. Je moet ook reeds bestaande berichten kunnen bewerken. Ik kon ze wel oproepen en bewerken, maar daarna opslaan lukte niet. Ook knalde m’n draadloze verbinding er spontaan uit, terwijl ik daar anders nooit last van heb en terwijl ik dit bericht aanmaak zijn er al 2 foutrapporten naar Microsoft verstuurd. We hebben het hier dus over een echte bèta versie. Het ziet er allemaal heel zachtblauw uit, maar ik kan er nog niet echt warm voor lopen. Zo slecht is die vertrouwde Bloggerschil dus blijkbaar niet… Zijn er meer mensen aan het testen?

1 opmerking:

  1. Ik heb onlangs de blog-functionaliteit eens bekeken, en ik vind het toch wel een leuke toevoeging. Het is vooral handig dat je afbeeldingen in je berichten kunt plaatsen.

    Ik schrijf meestal mijn Blog berichten terwijl ik aan het surfen ben. Op http://performancing.com/ vind je een plugin waarmee je vanuit firefox op een heel handige manier blogs kunt posten.

    BeantwoordenVerwijderen