17 mei 2006

Een impressie van Web 2.0.

UPDATE:
Vandaag kreeg ik het bericht dat "uit voorzorg voor eventuele auteursrechtelijke problemen" het filmpje waar ik in dit bericht melding van maakte verwijderd is...
Vandaag werd ik door dezelfde bron als die Computers in de klas noemde getipt dat er een mooi filmpje op internet staat over web2.0. De url die we krijgen verwijst naar de-heer.net corporate weblog.

Tijd voor een beetje research. Als je het filmpje bekijkt zie je het logo voorbij komen van Kennisnet. Kennisnet en web2.0? Als je wat door het weblog bladert blijkt de auteur bij Kennisnet te werken. Wat daar blijkbaar nog niet "in de lijn" mogelijk is geeft hij ruimte op zijn eigen weblog.
Hoe herkenbaar voor mij! Hoeveel lezers weten dat ik "gewoon" een baan heb bij het Drenthe College, een ROC in Drenthe (en omgeving). Ook ik probeer werk en privé een beetje gescheiden te houden waarbij ik (en m'n baas) weet dat die dingen vaak in elkaar overlopen en elkaar kunnen versterken. Heb ik van m'n werk een hobby gemaakt, of van mijn hobby een goed betaalde baan? Bill Gates zei vorig jaar al dat werk en privé helemaal door elkaar heen gaan lopen (zie zijn executive E-mail). Of dat goed is of niet... ik weet het niet. Bij alles wat ik tegenkom, of dat nu in het weekend is, 's avonds of overdag bedenk ik wat ik daarmee in m'n "werk" zou kunnen. Is dat niet een logische gedachte?
(Trouwens, als ik in m'n werk leuke dingen tegenkom bedenk ik wat ik daar in m'n vrije tijd mee zou kunnen.)
Als ik zo door het werk van Keimpe de Heer blader krijg ik een beetje hetzelfde idee, en dat spreekt me heel erg aan!
Maar goed, een beetje research zei ik. Als je gaat zoeken in de videoportal van Kennisnet op trefwoord: web2.0 kom je hetzelfde filmpje tegen met een keurige omschrijving erbij:
"Dit is een impressie van Web 2.0. De eigenschappen van Web 2.0 worden gekoppeld aan applicaties en met voorbeelden wordt inzichtelijk gemaakt hoe web2.0 begrepen kan worden in relatie tot web1.0"
Als trefwoorden zijn meegegeven: web 2.0, participatie, interactiviteit, sociaal, bottom up.


Voor mij een bewijs dat Kennisnet wakker (aan het worden) is, en druk nadenkt over "onze" toekomst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten