04 mei 2006

Help, ik verdwaal!

Gisteren kwam ik op de weblog van Dr Jill Walker van de universiteit van Bergen in Noorwegen: assignments to help students learn how to blog. Omdat ik geen tijd had om het bericht te lezen verdween de link in my del.icio.us. Vanavond wilde ik "even" terug om verder te kijken en ik ben nu al 2 uur bezig en rol van de ene ontdekking in de andere! Jill Walker heeft het over haar keynote in Hawaii, maar dan blijkt het te gaan om een online conferentie die ieder jaar wordt gehouden: TCC Worldwide Online Conference, April 18-20, 2006. Helaas net te laat dus. Maar er staat heel veel online en zo kom ik bij TheLearningTimes.org waar ik nu al tijden aan het rondneuzen ben. Wat dacht je van PodcastForTeachers? Ook allerlei discussiegroepen, bijvoorbeeld over het gebruik van mobieltjes in het onderwijs, en zo is er nog veel meer te vinden.
Kortom, teveel voor deze ene vakantieweek! Volgende week werk ik weer "normaal". Hoeveel procent van mijn (werk)tijd mag/moet ik aan dit soort zaken besteden? Hoe gaan anderen daarmee om?

1 opmerking:

 1. Belangrijke eerste voorwaarde:
  * accepteer dat je niet alles kunt lezen/volgen.
  Dan:
  * plan het lezen aan het begin en/of einde van je dag; dan moet je wel stoppen omdat je ofwel naar je werk moet ofwel je lichaam aangeeft dat het mooi genoeg is geweest voor de dag (= je wordt moe).

  In de vakantie: plan gaan wandelen met de hond om een ochtendritme te hebben en plan gezellige avonden met de rest van de familie om niet te vroeg achter je pc te kruipen. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen