19 mei 2006

Hoe kom je af van Mini-Microsoft?

Al een poosje geleden heb ik een bookmark gemaakt van een geweldige posting van Robert Scoble (blog evangelist bij Microsoft). Nu neem ik even de tijd om er een bericht aan te wijden. Mini-Microsoft is een weblog dat wordt onderhouden dor een anonieme (ex?)werknemer van Microsoft waarin hij dit bedrijf zeer kritisch volgt. Robert krijgt wel eens de vraag of zijn bedrijf niet moet proberen om daar wat aan te doen. Hij heeft daar een mooi antwoord op:
Straf niet degene die de vuile was buitenhangt, maar doe iets aan de mensen die de was vuil maken! Koester juist degene die het naar buiten brengt, want hij doet goed werk. Veel belangrijker is het om er als bedrijf voor te zorgen dat werknemers geen enkele reden hebben om te klagen. Dat kun je doen door ze zo goed mogelijk te faciliteren.
"Buy every employee a top-of-the-line Dell machine with dual monitors running Windows Vista. And do it now."
En zo noemt hij nog veel meer maatregelen. De mooiste voor ons allemaal is:
"What's the moonshot? A guaranteed Terabyte of Internet-based storage space for EVERYTHING and for EVERYONE running Windows in the world."
Nu snap je misschien ook waarom Apple z'n machines geschikt maakt voor Windows:-)

Iedere manager van elk bedrijf zou dit bericht eens goed moeten doorlezen en nadenken over wat erin staat. Voor mij was het een geweldige Eye-opener (maar ik ben geen manager)...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten