13 mei 2006

Klembord via internet

"Wel eens iets tussen computers te verplaatsen en e-mail is niet mogelijk? Met cl1p.net, het Internet Clipboard, is het mogelijk om data te kopiëren via een browser. Het werkt heel eenvoudig. Je bedenkt een url, bijvoorbeeld http://cl1p.net/kleintestje, je plaatst de tekst of uploadt het bestand en je bewaart de pagina. Vanaf dat moment is de tekst voor iedereen die dezelfde url intikt zichtbaar. Als dat niet de bedoeling is, is het ook mogelijk om een wachtwoord toe te voegen. Een geupload bestand is slechts één keer te downloaden, een ingetikte tekst kan zo vaak als nodig is worden gekopieerd."
(bron: www.hccmagazine.nl)

Natuurlijk gelijk uitproberen met de tekst die me hierop attent maakte. Ik heb de optie: "As long as possible" aangevinkt en ben benieuwd hoe lang dat in de praktijk zal zijn...
Dit ziet er nu nog heel archaïsch uit, maar het is een kwestie van tijd dat iets dergelijks wordt aangeboden met alle opmaakmogelijkheden enz. Over rechten wordt helemaal niets gezegd. Ga er dus maar van uit dat alles wat je hier plaatst in principe niet meer (alleen) van jou is. Ben benieuwd of vanavond nog dezelfde tekst op "mijn" pagina staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten