13 mei 2006

Naar Amerika!

Terwijl Pierre op zijn weblog meldt dat Surf 6 eduguides en een weblogger zoekt om mee te gaan naar de Educause 2006 heb ik van het Consortium voor Innovatie een uitnodiging ontvangen (en geaccepteerd!) om als weblogger mee te gaan naar de Conference on Information Technology.

Wat in Veldhoven voor mij begon als "vingeroefening" krijgt hiermee dus een prachtig vervolg.

Waar Surf vooral inzet op het gebruik van (6!) wiki's wil het Consortium voor Innovatie alle (mogelijk 120) deelnemers aan de reis een eigen weblog aanbieden om hun ervaringen vast te leggen. Aan mij de vraag om dat te ondersteunen en te begeleiden.
Al zullen maar 12 deelnemers van die mogelijkheid gebruik maken betekent dat toch dat we straks minstens 13 weblogs hebben met persoonlijke verslagen van de conferentie! Ook worden vantevoren afspraken gemaakt over te gebruiken tags wanneer foto's worden geupload naar Flickr enzovoort. Zo zullen er vast meer ideeën zijn die ervoor kunnen zorgen dat de opgedane indrukken op een goede manier beschikbaar komen voor "de thuisblijvers".

Ik heb al inspiratie opgedaan op dit weblog maar houd me van harte aanbevolen voor meer suggesties.
De vraag is dus: Hoe kun je zo optimaal mogelijk verslag doen van een conferentie waar niet iedereen naartoe gaat?
Alle mogelijke ideeën zijn welkom!

2 opmerkingen:

 1. Willem, gefeliciteerd met deze klus. Geweldig!
  Je vertelt dat er straks minstens 13 weblogs zullen zijn.

  Als ik jou was zou ik nu alvast bedenken HOE de content van deze thema blogs bij elkaar gebracht en daarmee makkelijk ontsloten kan worden.
  Denk bijvoorbeeld aan een feed die alle blogs-feeds combineert (en die op elke blog ook al 'inbakken').
  Of (en DAT lijkt me een heel gave!) een CITReadingLists maken en communiceren (Share Your OPML!, met alle mogelijkheden van dien).
  Ik hoop dat je ons op deze weblog op de hoogte blijft houden van de voorbereidingen en vorderingen daar in. Blijf deze blog gebruiken om ons mee te laten denken over mogelijkheden en oplossingen (zoals je met deze post doet).

  Een ding is zeker. Ik ga jou en je vorderingen en de weblogs volgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Willem,

  voor de Educause 2006 wordt er 1 wiki gemaakt waar de (inmiddels) 5 thema's verder worden uitgewerkt. Het is een probeersel van SURF en ik denk dat het wel gaat werken. Zelf mag ik mee als Eduguide en ik ben ook nog blogger. De overige Eduguides hebben geen blog maar misschien dat ik voordat we weg gaan ze nog kan overhalen om er toch 1 te beginnen :)

  Groeten Moqub

  BeantwoordenVerwijderen