30 mei 2006

Workshop surfgroepen

Vandaag en morgen ben ik te gast bij de Surfnet relatiedagen in Noordwijkerhout.
De eerste workshop van vandaag gaat over online samenwerken. Het afgelopen jaar heeft er een pilot gedraaid met op het laatst 800 deelnemers. Wat daarbij veel gedaan werd was bijv. stagebegeleiding op afstand. Eerste niveau van samenwerking betreft document sharing, waarbij gebruik wordt gemaakt van Sharepoint. En ja, je kunt dit ook benaderen met Firefox. Het mooie is dat je binnen Sharepoint ook gebruik kunt maken van takenlijsten. Alles werkt uiterst eenvoudig, althans volgens Andres Steyaart die een duidelijke uitleg geeft. Er is nu een Sharepoint gebruikersgroep waar heel veel informatie wordt uitgewisseld.
Tweede niveau is instant messaging. Waarbij video messaging mogelijk is. De applicatie is bij Surfnet te downloaden en lokaal te installeren.
Het laatste niveau is (hardware) video conferencing en webconferencing. De webconferencing kan binnen de surfgroepen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van Macromedia Breeze. Met een simpele webcam is een prima kwaliteit haalbaar waarbij niet heel veel bandbreedte nodig is. Iedereen die op Surfnet is aangesloten kan een account aanvragen en aan de slag gaan. Je krijgt 100 Mb ruimte en zelfs een mysite omgeving. Voor Surfnet klanten zijn hier verder geen kosten aan verbonden. Met behulp van A-Select is single signon mogelijk. Surfnet organiseert maandelijks een workshop voor belangstellenden.
Kijk voor meer informatie op www.surfgroepen.nl.

1 opmerking:

  1. Hallo Willem,
    Dat heb je heel precies geformuleerd: Sharepoint is te benaderen met Firefox. Met mijn mac kan ik onder Firefox inderdaad lezen. Als je meer wilt, bijvoorbeeld iets aanpassen/schrijven, krijg je al snel een snauw dat je met de foute IE werkt.

    BeantwoordenVerwijderen