02 juni 2006

Blogger nu in het Nederlands

Een van de weinige bezwaren om Blogger te gebruiken als tool bij het introduceren van weblogs bij beginners was dat de schil Engelstalig is. Vanaf nu is Blogger echter in het Nederlands beschikbaar. Dat geldt ook voor de HELP bestanden. Dit maakt het werken met deze tool bijv. met basisschoolleerlingen nog laagdrempeliger!

Overigens geldt dit alleen wanneer je de site benadert vanuit Nederland (en België?).

5 opmerkingen:

 1. Mhh... Voor mij (versatel, nee tele2 netwerk) is ie standaard in het Engels.

  Ik kan kiezen tussen Frans, Duits e.d. maar Nederlands staat er niet tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Tom
  Is een kwestie van tijd denk voor alle high level domains het allemaal goed pakken. De oude schil zal nog hier en daar in de cache zitten denk ik... Straks hoef je niet zelf een taal te kiezen in je profiel, maar pakt hij het vanzelf...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook Versatel/Tele2 (tot 24 juli), maar kreeg pats boem de Nederlandse versie voor mijn kiezen. Niets geen keuze tussen Engels, Frans, Duits etc.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb Tele2 en kreeg/krijg in Firefox (daar was ik ingelogd) de Engelse interface. Ook bij mijn profiel geen mogelijkheid om Nederlands als taal in te stellen.
  In Internet Explorer kreeg ik meteen de Nederlandstalige interface. Internet Explorer gebruik ik namelijk normaal niet, en blogger.com had dus ook geen cookie staan.

  Oplossing in Firefox: uitloggen en handmatig de cookie voor blogger.com verwijderen. Dan een keer pagina opnieuw laden en je krijgt de NL-versie (tenminste in mijn geval).

  Overigens is bij je profiel de taal niet op Nederlands te zetten. En dat is een beetje knullig, want schakel je daar over naar Engels, dan krijg je inderdaad de Engelse interface, maar terugschakelen naar Nederlands kan zo nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja hoor, bij ons in Vlaanderen werk dit ook!

  BeantwoordenVerwijderen