02 juni 2006

Echt niet alleen weblogs

Veel mensen denken dat ik me "in de waan van de dag" alleen nog maar bezig houd met weblogs. Niets is minder waar. Zo heb ik vandaag nog een paar uur met 2 studenten van de opleiding Human Technology doorgebracht om samen met hen een website op te zetten voor het project waar ze mee bezig zijn: de NUON Solar Challenge Race. Eind deze maand gaan ze met een bootje, aangedreven door zonne energie de elfstedentocht varen!
Leuk om zo met 2 enthousiaste (jonge) mannen te sleutelen aan zo'n website. We hebben daarvoor een standard Content Management Systeem dat we qua lay-out volledig kunnen aanpassen. Ze gingen 2 uur later helemaal tevreden weg en ik heb er alle vertrouwen in dat ze er iets moois van gaan maken. Met het verstrekte inlognaam/wachtwoord ligt de rest van de vulling namelijk bij hen! Natuurlijk heb ik ze wat gekieteld door te laten zien wat met Google Maps mogelijk is. Dit is de route die ze op de eerste dag gaan varen: Google Maps route. Ik heb ze uitgedaagd om de broncode goed te bestuderen en de andere dagen te vullen... Volgens mij is dat competentiegericht leren:-)
Aan het eind van de middag werd ik nog even door hun teamleider gebeld: "Willem bedankt, de groep ziet het nu weer helemaal zitten!"
Toch hoop ik nog dat ze in de week dat ze gaan varen alsnog een weblog gaan bijhouden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten