11 juni 2006

Roger Waters en ICT


HPIM0948
Originally uploaded by Trendmatcher.
LICHTENVOORDE (ANP) - Roger Waters heeft zaterdagavond het Arrow Rock fesitval in stijl afgesloten. De 62-jarige legende van Pink Floyd betoverde het publiek dat zich en masse liet meevoeren op de dromerige soulrock. Met surround geluidseffecten en het videoscherm werd het een gedenkwaardig concert.
Is er een link te leggen naar ICT dan? Wel degelijk!
Informatie: De teksten van Roger zijn geengageerd en hij heeft een duidelijke (vaak politiek getinte) boodschap.
Communicatie: Roger is een communicator bij uitstek. Met veel charisma brengt hij zijn boodschap en probeert die uit te dragen naar zijn publiek.
Technologie: Ga eens kijken naar zo'n show zou ik zeggen. Alles klopt, het geluid, het licht, de prachtige effecten. Door ook gebruik te maken van boxen achter het publiek lijken er op een gegeven moment echt helicopters vlak over je heen te vliegen en heb je de neiging om te bukken. Wanneer er bij het laatste nummer ook nog een vlammenwerper boven het podium verschijnt die draaiend vuur spugt weet je zeker dat hier hel wat programmeerwerk bij te pas is gekomen.
En de relatie met het onderwijs dan willem?

2 opmerkingen:

  1. Ok, beetje laat deze reactie maar deed Pink Floyd dat niet altijd al? Anyway, ik zag ze 1x (gezien mijn leeftijd toen al zonder Waters) en was zeer onder de indruk van de show (nog in de Rotterdamse Kuip want een Arena was er toen nog niet). Gelukkig ook maar dat er een show bij was want van de bandleden heb ik weinig tot niets gezien en contact met het publiek heeft zo'n mega band ook niet. Ach, misschien gaan ze ooit nog eens touren in de originele bezetting. Oeps, dat kan natuurlijk niet meer want Syd is er niet meer bij :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh ja, de relatie met het onderwijs? Ik kom best vaak studenten tegen bij concerten cq festivals, telt dat ook mee? :-)

    D.

    BeantwoordenVerwijderen