04 september 2006

Educa Pecha Kucha

Op 22 maart j.l. schreef ik al over het fenomeen Pecha Kucha en zei toen: "Het lijkt me een geweldige uitdaging en zou het ook wel op mijn werk willen introduceren. Een idee voor een ICT (op school) conferentie?" We zijn amper een half jaar verder en zie daar, de School voor de Toekomst organiseert een Educa Pecha Kucha! Samen met Kennisnet organiseert School voor de Toekomst een onderwijsvariant op het Pecha Kucha concept: een spectaculaire vorm van kennissen maken en kennisoverdracht die stevig opgang maakt in de kunsten en architectuur scene.Het onderwerp is slimme, succesvolle Webtoepassing voor HerontwerpZorg dat u er bij bent op 9 November 2006 in ’s-Hertogenbosch!
En geloof het of niet, ik ben uitgenodigd om er een presentatie te komen verzorgen! Ik heb nog geen JA gezegd, want er staat me een zeer drukke periode te wachten, maar hoop stiekum toch dat me de tijd gegund wordt hier aan deel te nemen. Het lijkt me vooral ook zo leuk om te zien waar anderen mee komen (Mijn eigen verhaal zou ik tenslotte moeten kennen:-) Dus mensen, geef jezelf op als deelnemer of kom met een interessante suggestie voor de programma commissie.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind 'Pecha Kucha' een verkeerde ontwikkeling. Het is makkelijk voor de organisatoren, maar een bedreiging voor de kwaliteit van je presentatie.
    Toen ik er voor de eerste keer over las moste ik aan het volgende denken: Ik heb vroeger een baas gehad die zei dat ik alleen bij hem kon aankloppen als ik 'mijn punt' op een half A4-tje kon schrijven. Als me dat niet lukte had ie geen tijd voor me. Belachelijk!
    Dit is net zo iets.

    Als je het als een uitdaging ziet: OK! Maar als je het niet meteen ziet zitten zou ik zeggen: 'Laat je niet gek maken'.
    Ik hoop dat het niet NOG gekker wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Fred, Je had ons beloofd dat je ermee uit zou scheiden en op vakantie zou gaan:-) Ik ben het deels met je eens. Juist op papier heeft een uitleg over een concept, een idee of wat dan ook vaak veel meer nodig dan het beruchte één A4tje. Mij lukt het tenminste ook nooit om iets via een A5je uit te leggen. Maar als je iemand 10 minuten aan het woord laat moet het toch mogelijk zijn om een idee voor het voetlicht te brengen? Zeker als je er ook dia's bij mag vertonen met op de laatste natuurlijk: voor meer informatie kunt u terecht op www. ...

    BeantwoordenVerwijderen