29 september 2006

Google video onderwijsportal

The University of California is (bij mijn weten) de eerste onderwijsinstelling die werkt met een "eigen" Google videoportal. Er is al meer dan 250 uur aan materiaal aanwezig in de rubrieken: Courses - Arts & Humanities - Global & Public Affairs - Science & Technology.
Dus geen kennisnet of surfnet videoportal constructie, maar gewoon gebruikmaken van de mogelijkheden die Google biedt. Of ze hier voor betalen en of er meer instellingen van deze mogelijkheid gebruik kunnen maken is me nog niet duidelijk, maar dat Google dit op termijn breder gaat aanbieden lijkt me voor de hand liggend. Uitgebreide informatie vind je hier.

Een goede ontwikkeling? Voordelen - nadelen? SHOOT!

1 opmerking:

  1. Dat is toevallig een paar dagen geleden heb ik een berichtje geplaatst over de opnames van berkeley die via hun eigen site beschikbaar zijn (http://www.fontysmediatheek.nl/weblog/home/berkeley_universiteit_podcasts/).

    Hierop zijn pod- en vodcasts te vinden van verschillende colleges. Een groot nadeel van deze website is dat alle video's als realmedia bestand online staan. Persoonlijk vind ik dit inmiddels een verveldende en achterhaalde techniek (vooral omdat realplayer een vervelend programma is).

    Het via google video aanbieden vind ik dan ook een heel erg goede ontwikkeling. Dit maakt de video bestanden een stuk toegankelijker. In deze maakt het overigens ook niet uit of het via google video of een ander systeem (b.v. youtube) wordt gedistribueerd, maar het gaat om de inhoud.

    BeantwoordenVerwijderen