20 september 2006

Pakweg een kwartier

"Kun je in pakweg een kwartier aangeven wat de ontwikkelingen, het belang en de mogelijkheden van web 2.0 voor het bve onderwijs zijn/zullen zijn en welke vragen er vanuit de gebruikers in de instellingen aan organisaties als het Ontwikkelcentrum en Kennisnet zijn m.b.t. mogelijke facilitering of ondersteuning."
Zo luidde de vraag die ik vorige week kreeg van Kennisnet ICT op School.
Het antwoord mocht ik vanmiddag geven in de "groene" ambiance van de Eemlandhoeve.
Het thema van de middag was: de rol van informele content in het onderwijsproces, hoe kijken de organisaties daar tegen aan en welke plannen of ideeën hebben ze m.b.t. de dienstverlening op dit gebied. Goed te zien dat daar uitdrukkelijk over nagedacht wordt en leuk om er even middenin te zitten. Naast mij gaf Han Matla vanuit het "groene" veld zijn antwoord op dezelfde vraag en we vulden elkaar (zonder vooroverleg) naadloos aan. Verder gunde Magda Bruin het gezelschap een sneaky preview van de plannen van Kennisnet voor het komende jaar (waarover morgen misschien meer) en gaf Hans Pronk zijn visie op deze materie. Dit in aanwezigheid van o.a. Wim Drost (directeur Ontwikkelcentrum) die vanuit het Ontwikkelcentrum zijn visie vertolkte (businessmodellen!) en Marianne Mulder (directeur Kennisnet-dienstverlening). Wat volgde was een boeiende en interessante discussie over hoe beide organisaties tegen de door ons geschetste ontwikkelingen aankijken en hoe ze hun "programma" hierop denken te kunnen gaan afstemmen. Een van de vragen waar we met elkaar een antwoord op moeten vinden is hoe we uit de steeds meer beschikbare informele (of user generated) content de pareltjes kunnen gaan borgen zodat we er aan de formele kant ook op termijn een goed gebruik van kunnen blijven maken.
Na afloop werd door beide partijen een samenwerkingsovereenkomst getekend waar via de geëigende kanalen binnenkort ongetwijfeld meer informatie over naar buiten zal komen. (Dit is tenslotte maar een weblog)
Tenslotte werden we door de boerin rondgeleid over de Eemlandhoeve DPO: Demonstratiebedrijf PlattelandsOntwikkeling. Mocht je daar eens in de buurt komen, dan kan ik je een bezoek zeker aanbevelen: prachtig bijenvolk, mooie moestuin, stoere koeien en dat alles ecologisch verantwoord!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten