16 oktober 2006

Alles wordt oranje

TPG Post heet voortaan TNT Post

Koninklijke TPG Post heet vanaf 16 oktober officieel Koninklijke TNT Post. Op 14 september 2005 werd de naamswijziging aangekondigd. Tussen september 2005 en vandaag zijn vele voorbereidingen getroffen om deze naamswijziging te realiseren. Om de overgang van TPG Post naar TNT Post te vieren, wordt huis-aan-huis een voorgefrankeerde envelop verspreid. Een cadeautje van TNT Post en goed voor het gratis verzenden van een brief of een kaartje.

De persberichten op de volledig vernieuwde website kunnen ook gevolgd worden door middel van een RSS feed. Die kwam ik dus toevallig tegen... Voor wie nog niet weet wat RSS is wordt dat op de nieuwe site keurig uitgelegd.

Afscheid van rood
De naamswijziging van TPG Post in TNT Post betekent dat er afscheid genomen wordt van de kleur rood. Vanaf 16 oktober zullen de circa 40.000 postbodes van TNT Post de post bestellen in hun nieuwe oranje-zwarte bovenkleding. Sinds 1850 dragen postbodes herkenbare kleding. Toen werd het verplicht gesteld een jas, rok of buis van blauw laken te dragen met een rode kraag. Een eeuw later werd de kleding voorzichtig rood. Deze kleur werd in 1987 in de nieuwe kledinglijn geïntroduceerd. Dit jaar worden in totaal 750.000 stuks kleding (300.000 kilo) uitgereikt. Harry Koorstra, voorzitter van de directie van TPG Post: “De kleur oranje is na vandaag onlosmakelijk met onze postbodes verbonden. Gezien de grote aantallen kledingstukken, kan niemand vandaag om onze nieuwe naam én ons nieuwe uiterlijk heen.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten