16 oktober 2006

Audio search

Niall Kennedy heeft gisteren op zijn weblog een zeer interessant artikel geplaatst over "de stand van zaken rond audio search". Dit is een "must read" voor iedereen die serieus belangrijke ontwikkelingen op en rond internet wil volgen. Ik ga hier dan ook geen korte vertaling geven, je moet gewoon even zijn verhaal lezen!
Audio wordt alleen maar belangrijker stelt hij, en daarmee ook de mogelijkheden om te kunnen zoeken naar én binnen audio bestanden.
Als ik kijk naar de workshops die ik gisteren heb uitgekozen om volgende week te volgen tijdens de Conference on Information Technology moet ik Niall vanzelf gelijk geven!
Grappig is dat hij ook voorspelt dat VOIP in dit verband een belangrijke rol gaat spelen. Audio search staat nu nog in de kinderschoenen, maar gaat heel belangrijk worden. Lees zelf maar waarom!

In zijn verhaal verwijst Niall naar The President's weekly radio address. Ik wist niet dat President Bush iedere week een "podcast" gaf, maar dacht toen gelijk: en Balkenende?
Via Google kwam ik terecht bij het Ministerie van Algemene Zaken en daar vind ik radio- en TV teksten van de Minister President (MP). Nee, geen MP3 alhoewel ik dat ook even dacht. Het zijn de uitgewerkte teksten van de wekelijkse gesprekken met de minister-president, maar wel ongecorrigeerd!
Dit geloof je toch niet? Iemand zit dus echt dat gebabbel op vrijdagavond uit te schrijven om het als Word document beschikbaar te stellen.
Van afgelopen vrijdag krijg je dus het volgende:

MINGELEN:
Meneer Balkenende, kent u het spelletje Lingo?
BALKENENDE:
Ja, net als zoveel Nederlanders hè.
MINGELEN:
Dat wordt ongeveer over een half uur op deze zender uitgezonden. Maar niet lang meer heb ik begrepen, want er kijken wel veel mensen naar, maar vooral ouderen en dat is kennelijk niet aantrekkelijk genoeg. Dus het spelletje verdwijnt. Wat vindt u daarvan?
BALKENENDE:
Nou, in de eerste plaats als minister-president moet je natuurlijk je daar niet mee bezig houden, want wij gaan niet over de programma’s. Maar ik weet wel dat heel veel mensen in Nederland het spelletje zo graag zien. Het gaat over: hoe ga je met taal om? Hoe zit het met woordenkennis? Snel kunnen denken en een hele bijzonder en plezierige presentatrice, Lucille Werner. Ik mag het ook graag zien.
MINGELEN:
Ja, maar de politiek kan daar dus niets aan doen?

En zo gaat dat maar verder. Het lijkt me dat het opnemen en beschikbaar stellen als podcast een stuk simpeler en goedkoper is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten