08 oktober 2006

Mijn feed valideert niet

Ik kreeg een seintje van Niall Kennedy (via z'n weblog) dat Internet Explorer 7 binnen enkele weken (als kritische update!) beschikbaar komt. Iedereen die automatische updates aan heeft staan krijgt hem dus vanzelf binnen. Is iedere site daar wel klaar voor?
Ik blijkbaar niet, want: De ingebouwde RSS lezer accepteert alleen valide XML en dia van mij komt helaas niet door de feed validator.
"If you or your customers are outputting content with invalid characters, an undefined namespace, or a non-breaking space ( ) the Windows RSS Platform will disregard your feed updates."
Nu heb ik de pech dat Blogger die foute code genereert en ik daar voor zover ik kan zien geen vat op heb. Het heeft te maken met een taal instelling op de server. Maar je mag meer dingen gaan controleren, zeker als je gebruik maakt van pop-up schermpjes (nee hè, denk erom!)
Wat als je niet op tijd klaar bent voor IE? Kijk dan hier.

2 opmerkingen:

 1. Het blijkt ook niet gemakkelijk te zijn om een helemaal correct RSS-feed te maken die ook als dusdanig door Feed Validator herkent wordt.
  Na het lezen van jouw bericht dacht ik "even de mijne nog maar eens checken".
  Dat Feed Validator over de inhoud van mijn content:encoded velden valt wist ik. Moet het niet over zeuren, want daar is niets mis mee.

  Maar, Feedburner blijkt het ook niet altijd goed te doen. Feed Validator valt terecht over twee van de categorieën die ik in Feedburner heb kunnen selecteren voor mijn EduKast-feed. "Higher Ed" moet zijn "Higher Education" en "IT News" moet zijn "Tech News".
  Maar Feed Validator zegt ook dat er geen komma's tussen de trefwoorden staan en die staan wél zichtbaar in het RSS-bestand dat Feedburner genereert. Dus waar die verdwijnen?

  Dat IE7 streng is wat betreft de validiteit van de XML kan ik me iets bij voorstellen. Maar ook IE7 zal niet aan de stelregel ontkomen van "streng bij export, flexibel bij import".

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zat er dan nog iemand op Internet Exploder nummertje 7 te wachten, dan? (mijn blog lust-ie ook niet)

  BeantwoordenVerwijderen