02 oktober 2006

MyDaily

Al een MyDaily startpagina aangemaakt? Via de laatste Computer!Totaal werd ik geattendeerd op het Nederlandse MyDaily. Daarmee kun je na registratie een eigen startpagina aanmaken zoals jouwnaam.mydaily.nl die je vervolgens kunt vullen met RSS feeds, verdeeld over zelf te definiëren tabbladen. Het ziet er helemaal web2.0 uit en werkt zoals het moet. Het heeft lang niet de functionaliteit zoals bijv. netvibes, maar misschien heb je dat ook niet allemaal nodig. Nu wordt het dus een run op nog vrije namen, zoals biblio.mydaily.nl, fontys.mydaily.nl of kennisnet.mydaily.nl.
"Met MyDaily.nl maak je snel en eenvoudig een eigen pagina, met daarop alléén wat jij zelf wilt. Voeg zogenaamde daily's toe: de blokjes met nieuws van een bepaalde website die je vaak bezoekt.
Wat kan je onder andere met MyDaily:
• Voeg daily's toe, en sleep ze waar je maar wilt
• Maak tabs voor verschillende onderwerpen of personen
• Geef daily's een eigen kleurtje om je pagina overzichtelijk te houden
• Deel je pagina met je vrienden, familie, collega's, etc
• Of houdt je pagina helemaal voor jezelf!
Kortom, met MyDaily.nl blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Zonder dat je allerlei websites hoeft af te speuren!"

Ik zou me kunnen voorstellen dat bijv. teams, schoolmediatheken of werkgroepen op deze manier snel een pagina klaarzetten met de nodige feeds. Ik zou er dan ook gewone links in willen hebben en als je zo doorredeneert zou je veel meer willen dat er niet in zit. Aan de andere kant is dat misschien ook juist de charme...
In ieder geval heb ik maar even snel http://feed.mydaily.nl/ gereserveerd en ik zal zien of ik het over een week nog gebruik.


Update:
Ik heb eens even in de broncode van mydaily gekeken en dan kom ik toch wat rare dingen tegen.
In de metatags onder andere: META name="keywords" content="nieuws, rss, zakelijk nieuws, persoonlijk nieuws, wk nieuws, laatste nieuws, wk 2006, oranje, nederlands elftal, ruud van nistelrooy, wk duitsland, wk nieuws, startpagina">
Daar houd ik dus niet van (Ik heb geen verstand van voetballen, Wilfred)
en verderop in de code staat:
"Sorry... Met Firefox werkt MyDaily.nl (nog) niet. Daar wordt aan gewerkt, dus probeer het later nog eens."
Dus Pierre, dit is niks voor jou (voorlopig)

1 opmerking:

  1. Pfffff, niet werkend onder Firefox. Volgens mij is het 2006 en ga je wel erg onderuit als je dat links laat liggen vandaag de dag. Die metatags lijken me de erfenis van een kopiëeractie. Leuk initiatief dus maar wel met de nodige haken, ogen en beperkingen zo te zien.

    BeantwoordenVerwijderen