03 oktober 2006

Over spelling gesproken

Ik heb me voorgenomen om bij collega bloggers nooit te vallen over deze spellingsfout die echt te vaak voorkomt, maar als ik hem op de onderwijs site van een gerenommeerd bedrijf zie staan waarvan ik zeker weet dat ze over een Windows/Word spellingcontrole beschikken kan ik het niet laten.
Voor die bloggers: de T en de D zitten zo ver uit elkaar op het toetsenbord, dat kunnen toch geen typefouden zijn?

4 opmerkingen:

 1. Het is niet alleen déze d/t-blunder die je signaleert, Willem. De homepage is vergeven van de taalslordigheden.

  vr. gr.

  Albert

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rare pagina, hij linkt ook niet verder bij mij. Zou Wortell wel weten dat we die pagina zien...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zie www.taalpuristen.nl ( 6 oktober 2006)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, "ontwikkeld" wordt door de spellingchecker in Word niet herkend als zijnde fout, dus moet je ... euuuhhh ... nadenken.

  Als docent geschiedenis verbeter ik ook steevast dit soort fouten in de opdrachten/schoolexamens van mijn leerlingen (ondanks dat ik dus geen Nederlands geef). Helaas maakt het op dat gebied vaak niet uit of ik nu VMBO- of VWO-werk onder ogen heb.

  BeantwoordenVerwijderen