04 oktober 2006

Google zonder reclame

Het bestaat al een tijdje, maar vandaag zag ik dat je prima kunt zoeken met Google zonder ook maar één reclameuiting in de zijbalk. Maak daarvoor gebruik van Google Accessible "Web Search for the Visually Impaired".
Om deze zoekpagina te gebruiken hoef je dus bepaald niet visueel gehandicapt te zijn!
Inderdaad is het lettertype niet "vast" gedefinieerd door een stylesheet, maar kun je dat in de browser vergroten. Ideaal dus ook voor wat oudere mensen of op scholen waar nog van die kleine oude 15 inch schermen staan.
Ik heb een blinde collega en ga hem zeker vragen hoe hij deze zoekpagina op zijn braille-regel voelt. Ik kan me voorstellen dat deze voor hem heel bruikbaar is!
Natuurlijk probeerde ik de pagina even uit met mijn favoriete zoekterm: kennisnet (probeer maar)
Wat me toen opviel is dat de eerste 40! hits allemaal links waren naar Kennisnet subdomeinen. Dat moet Google toch haast handmatig doen zou je zeggen?
De enige vreemde eend in de bijt was brandweerkennisnet, maar het is altijd goed om die in de buurt te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten