04 oktober 2006

Pech... kuch...

Ik moet eerlijk toegeven dat ik best even wat moest wegkuchen toen ik gisteren het volgende mailtje ontving:

"Ik val maar met de deur in Huis: De Educa Pecha Kucha wordt afgelast!
Of de timing is ongunstig of Onderwijsland is nog niet toe aan een luchtige dynamische manier van kennisdelen en kennissen maken of we zijn seminar en conferentiemoe ... wie zal het zeggen?
Wij moeten dit soort events kostendekkend organiseren en dat lukt dus niet (net meer dan de helft van de prognose). Vandaar, na overleg met Kennisnet een afgelasting. Jammer van het enthouiasme bij zowel presentatoren en inschrijvers. Wij houden jullie gegevens achter de hand voor een volgende gelegenheid met gunstiger gesternte om het podium te bieden wat recht doet aan jullie kennisdelingsbereidheid, gedrevenheid en kunde.
Nogmaals bedankt voor je bereidheid etc.
Tot mails, (ik hou je wel in de gaten via je log!)"

En dat terwijl ik vorig weekend (op een zonnige zondag) een dag besteed had aan de voorbereiding van een presentatie van 10 minuten! Nu moet ik opeens terugdenken aan m'n ontmoeting met Martijn Aslander vorige week toen hij zei: "Ik bereid me nooit voor op een presentatie!"
Nu weet ik dat de uitnodiging vooral verspreid was onder CvB leden van grote onderwijsinstellingen en andere organisaties. Natuurlijk hebben zij wel wat anders aan hun hoofd dan te luisteren naar malle mensen zoals ik...
Ik bekijk het maar van de positieve kant: kan ik lekker incognito als deelnemer naar een andere interessante bijeenkomst!

3 opmerkingen:

 1. Jammer eigenlijk van die voorbereiding. Is het niets om die presentaties als screencast op te nemen en dan online te zetten? Of dat de organisatie met een videocamera een rondje Nederland doet en ze dan online zet?
  Als schijfruimte / bandbreedte een probleem is weet ik nog wel een plek.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Pierre,
  Dank voor je snelle en meevoelende reactie. In mijn Pecha Kucha (zoals ik hem mij voorstelde) zat nogal wat interactie met het publiek en zelfs een demo waarbij ik de zaal nodig had. In een "studio setting" zou dat veel minder spontaan zijn en uitkomen. In een screencast zou ik me ook niet perse zo gebonden voelen aan de tijd en meer willen vertellen. Het is niet weg en er doet zich vast een andere gelegenheid voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Willem,

  Dan zien we elkaar waarschijnlijk in Venlo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen