05 oktober 2006

Ping Google Blogsearch

Ben je er niet zeker van of je weblog wel goed gevonden wordt door Google Blogsearch, dan kun je nu gebruikmaken van een speciale pingpagina.
Nu ben ik daar zelf niet zo scherp op maar ik weet dat er collega webloggers zijn die wel houden van een beetje "ego surfen". Ik ben de (namen van de) weblogs die ik vaak lees eens gaan invoeren bij Google Blogsearch en kwam erachter dat je (volgens mij) makkelijker gevonden wordt wanneer de naam van je weblog bestaat uit één woord, zoals Trendmatcher, Hansonexperience, Frankwatching of frEdSCAPEs. Je weblog komt dan keurig als "related weblog" helemaal bovenaan te staan.
Anders is het met weblogs die een langere naam gebruiken, zoals ICT en onderwijs blog, of ICT en Onderwijs, of digitaal inlichtingenwerk. Daarmee dringt zich bij mij de vraag op: "hoe belangrijk is het om een duidelijke naam te hebben, eventueel met heldere bijbehorende URL?"

Overigens mag mijn "onderzoek" niet die naam hebben en ben ik het omgekeerde ook tegengekomen. "Weblog zonder haast" wordt namelijk wel als zodanig gevonden en Edukast juist weer niet. Tijd om wat te gaan pingen heren?

Update:
Google publiceert de laatste 5 minuten van ping activiteit via de changes.xml file. Daar zag ik net dus een paar Nederlandse weblogs voorbij komen. Zouden die nu dit bericht gelezen hebben?
Zie ook: www.niallkennedy.com

3 opmerkingen:

 1. Het is natuurlijk maar wat je belangrijk vindt. Zoeken op edukast levert dan weliswaar niet een "related weblog" verwijzing op, maar 8 van de 10 hits op de eerste pagina resultaten hebben met de "juiste" EduKast te maken. Overigens: bij de EduKast staat pingen inderdaad uit. Maar of dat hier de reden is?

  Het ICT en Onderwijs blog wordt inderdaad ook niet als related blog getoond, maar ik heb sowieso een beetje een haat/liefde verhouding met Google Blogs wat dat aangaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had deze nog niet gelezen maar was er wel net mee bezig, dit onderwerp. Die naam, daar had ik nog nooit bij stilgestaan. Maar dat kan ik nu ook niet meer zomaar veranderen in zbdigitaal he, of zou dat geen problemen opleveren verder? Voor de herkenbaarheid is de dubbele naam iig beter.

  Interessante materie hoe dan ook.


  Edwin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En hoe werkt dit dan met blog party of blogparty? :-)

  BeantwoordenVerwijderen