10 oktober 2006

RSS Smart Answers

"Met trots presenteren we nu een nieuwe feature die de inhoud van feeds laat verschijnen vanaf de webresultaatpagina’s van Ask.com. Deze nieuwe aanvulling voor onze immer uitbreidende verzameling zoekfuncties noemen we RSS Smart Answers en is nu beschikbaar op al onze Europese websites.
De nieuwe RSS Smart Answers maken populaire Nederlandse en Amerikaanse weblogs beschikbaar vanaf onze hoofdzoekpagina. Vanaf heden verschijnen de laatste drie postings van veel van je favoriete weblogs en RSS-feeds aan de bovenkant van resultaatpagina’s. Nieuwe artikelen verschijnen in een oogwenk in de Smart Answer nadat de auteur een nieuwe bijdrage heeft toegevoegd. En er is natuurlijk een directe link naar de weblog om het hele artikel te kunnen bekijken."


En zo gaat het nog even door op de duidelijk vanuit het Engels vertaalde site van ask.com

"De eerste verzameling RSS Smart Answers is gekozen uit de lijst van meest populaire weblogs van onze toonaangevende RSS aggregator Bloglines en bundelt een overzicht van weblogs variërend van serieus tot humoristisch, van politiek tot technisch, van persoonlijk tot trendy en meer. En we blijven onze RSS Smart Answers uitbreiden om de wereld van weblogs binnen handbereik van de resultaatpagina’s van Ask.com te brengen."

Natuurlijk even gekeken of mijn RSS feed al mooi bovenaan komt te staan, maar helaas.
Die van Hans Mestrum dus wel, mazzelkont...

Maar goed, zo "smart" zijn die answers van Ask dus (nog) niet.
Maar toch is Ask het bekijken/gebruiken best wel waard. Het heeft een aantal mooie mogelijkheden, zeker als je een gepersonificeerde pagina aanmaakt. Gek genoeg is Ask bij veel internetters minder bekend dan Bloglines, terwijl Bloglines van Ask is...

(Zo, ging het vandaag eens een keer niet over Google)

3 opmerkingen:

 1. Ha geinig. En ik heb er niets voor hoeven doen ;-)
  Sinds ik mijn eigen weblogsoftware heb (MovableType) merk ik dat het vinden van mijn blog veel beter werkt. Kennelijk beter dan gehoste versies, zoals TypePad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor wat betreft het zoeken in weblogs en feeds is Ask mijn favoriet. Die doet zijn werk het best en het snelst heb ik de indruk, maar dan baseer ik me vooral op persoonlijke posts die ik terug wil vinden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoek nog eens op Ask.com Nederland met Trendmatcher

  BeantwoordenVerwijderen