10 oktober 2006

Skype gebruiken in de les

Vicky Davis, "the Cool Cat Teacher", heeft een prachtige screencast gemaakt over hoe zij Skype inzet in de les. In het bijgaand bericht legt ze precies uit wat ze gedaan heeft. Ze heeft het haar leerlingen uitgelegd. Toen heeft ze hen allemaal een account laten aanmaken. Ze heeft hen vervolgens haar laten bellen. Ze heeft een conference call én een video call gedaan en uiteindelijk zelfs een Skypecast!
Let op: we hebben het hier wel over (bovenbouw) basisschoolleerlingen!

1 opmerking:

  1. Leuk Willem.

    Ik had verwacht wat te horen over hoe je Skype in de klas inzet. Maar eigenlijk is dit niets anders dan een docent die in dit filmpje laat zien/horen hoe enthousiast ze is over Skype, waar je het kunt downloaden, hoe je het installeert en kort vertelt hoe je het in het algemeen kunt gebruiken. Ja, je kunt met je leerlingen skype downloaden en installeren en dan elkaar via Skype bellen, maar hoe zet je Skype daarna evt nog in?

    Of heb ik nu wat gemist omdat mijn aandacht na ruim 10 minuten was verslapt :-)? Pas op 11:30 minuten begint ze te vertellen dat ze op zoek is naar scholen in spaanstalige landen.

    Overigens ben ik niet tegen Skype :-). Ik volg een mailinglist met hoe scholen in de verenigde staten sessies doen waarbij ze met webcams e.d. bv schrijvers en scholen, of wetenschappers of scholen in verschillende staten/landen met elkaar in contact brengen en denk dan vaak: wat een leuk idee! Zie evt http://www.ispwijzer.nl/nieuws/Nieuwsbericht.2006-04-13.0321 .

    BeantwoordenVerwijderen