18 november 2006

De BETTshow met andere ogen

De BETT (British Education and Training Technology) is een jaarlijks terugkerende ICT en onderwijs "show" die gedurende 4 dagen in de tweede week van januari plaats vindt in 2 prachtige hallen van de Olympia in Londen. Op deze beurs is in die dagen alles te zien wat er op hard- en software gebied te koop (en soms verkrijgbaar) is voor het onderwijs. Toch had ik de laatste keer halverwege de dag het gevoel dat ik het allemaal wel gezien had. Misschien zie ik teveel, raak ik blind voor ontwikkelingen of ben ik gewoon te kritisch.

Derhalve leek het me leuk om de BETT nu eens door de ogen van een ander als weblogger te volgen. Ik heb daarom de directeur van een basisschool uitgenodigd om deze keer met me mee te gaan. Iemand uit het primair onderwijs, die natuurlijk niet alleen met ICT bezig is, zal anders tegen dingen aankijken, heeft andere interesses en belangen. Op deze manier hoop ik hier straks toch weer verrassende zaken te kunnen melden!
Toegang tot de BETTshow is gratis, en met bijv. Easyjet kun je voor weinig geld heen en weer naar Londen. Retourtje Gatwick-Waterloo, een kaartje voor de metro en klaar ben je. 's Ochtends vroeg weg en 's avonds weer terug is geen probleem, maar je kunt er natuurlijk ook een paar dagen aan vast knopen voor een avondje theater en lekker winkelen. Wij gaan voor die laatste optie.
Overigens, de directeur die ik heb meegevraagd is mijn vrouw...

3 opmerkingen:

 1. Ik zal gezien het tijdstip alle voor de hand liggende grapjes over directeuren maar achterwegen laten. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Willem,

  Die is goed. Je gaat niet mee met ABZHW? Is altijd interessant. Zeker nu we tijdens de rondetafelgesprekken ook WikiKids zullen bespreken.
  Maar goed. Is deze directeur ICT-minded of juist niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Willem,

  Jouw idee over naar de BETT gaan is wel zeer uitgekleed.
  Zoals Gerard ook al meldde willen we meerwaarde halen uit de studiereis door ronde tafel, schoolbezoeken en ontmoteing met collega's.
  Kortom alleen Easyjet en kijken op de beurs is inderdaad niet van meerwaarde!
  Groeten
  Ted

  BeantwoordenVerwijderen