15 november 2006

Moe maar voldaan

Op terugreis naar huis blijk ik in Zwolle ook nog drie kwartier overstap tijd te hebben om te netwerken. Allemensen wat een dag!
Aansluitend aan de Surf onderwijsdagen mocht ik ook een staartje meepakken van de Kennisnet relatiedag, waar ik toch ook weer een paar nieuwtjes kon oppakken. (Nee Jan Bart, ik verklap niks) Goed om te zien hoe een grote groep mensen zo betrokken is bij Kennisnet en de communities! Fijn om te horen dat RSS 'in principe' mogelijk is binnen de nieuwe portals. Nu maar hopen dat de community managers dit ook gaan inzetten.

De afsluitende keynote vanmiddag, verzorgd door Rob Creemers in plaats van Doekle Terpstra drukte de zaal weer op een turbulente manier met de neus op de feiten. Natuurlijk hoor je eigenlijk niks nieuws en weet je het allemaal als je de trends een beetje volgt en de krant goed leest, maar de manier waarop Rob de boodschap brengt laat je toch 3 kwartier de adem inhouden. Het grote gevaar komt uit China en India en alle werk dat via internet kan worden uitgevoerd zal verdwijnen naar die landen. Wij moeten ons in het (beroeps)onderwijs dus richten op zaken waar je altijd "handjes" bij nodig hebt, zoals bijv. de zorg en zaken als timmeren. Ik wist niet dat daar een universitaire opleiding voor is, maar dat terzijde. Ook wat betreft het milieu leven we in/op een tijdbom!
Ik hoop dat deze keynote als streaming video beschikbaar komt bij Surf en iedereen aanraden er tijd voor uit te trekken. Ook als je het niet met hem eens bent scherpt het toch je denken. Ook leuk om op weg naar huis nog even lekker te kletsen met mensen uit het VO en SBO. Wat zijn veel zaken toch herkenbaar en uitwisselbaar voor alle vormen van onderwijs.
Morgen hoop ik de draad van een dagelijks ritme weer op te pakken met misschien nog wat nabeschouwingen en filmpjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten