07 november 2006

RSS feeds via Instant Messaging

Een makkelijker manier om een RSS feed te genereren kan ik niet bedenken!
Ik heb het over Sabifoo. Met Sabifoo creëer je een feed en plaats je teksten op een website, simpelweg door een boodschap te versturen met je Instant Messaging account. Sabifoo werkt samen met AOL Instant Messenger, Jabber, MSN Messenger, Yahoo Messenger en Google Talk. Om Sabifoo te gebruiken hoef je geen account te nemen en alweer een nieuw wachtwoord te onthouden.
Ik heb het uitgeprobeerd met Google Talk. Met MSN kreeg ik het (nog) niet aan de praat, maar die gebruik ik toch nauwelijks. Je kunt vanaf meerdere IM accounts naar één RSS feed (en website) publiceren. Alleen tekst en url's is mogelijk, maar dat is logisch omdat het werkt met instant messaging. Duidelijke instructies staan hier. In 2 minuten ben je "up and running"!
TIPS: Denk er wel aan om te beginnen met jezelf een Nickname te geven. De berichten die je verstuurt komen in de standaard instelling namelijk ook op een publieke feed terecht en zonder nickname is je e-mail adres zichtbaar. Die publieke feed wordt door Google blogsearch geindexeerd, want na enige tijd kwam ik Trendmatcher daar alweer tegen.
Middels een aantal commando's kan je Sofiboo verder tunen. Zo kun je de privacy mode veranderen waardoor je berichten niet meer op de publieke feed terechtkomen. Ieder bericht krijgt een unieke ID mee. Met delete ID kun je afzonderlijke berichten verwijderen. Met behulp van gateway kun je de berichten via Safiboo naar een webpagina sturen die het bericht vervolgens weer op je weblog zou kunnen plaatsen!

Dit is mijn Safiboo pagina, en zo ziet de feed er uit.

1 opmerking: