07 november 2006

Dit moet je zien: Instructables!

Als Trendmatcher ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen. Een plek bij uitstek om die tegen te komen is natuurlijk bij de web2.0 Summit die deze dagen gehouden wordt in San Fransisco. Een van de onderdelen daar is de Launchpad, waar nieuwe bedrijven hun mogelijkheden tonen. Eigenlijk zijn ze allemaal het bekijken waard, maar mijn oog viel gelijk op het logo van Instructables:  
Daar aangekomen rolde ik van de ene verrassing in de andere. Een prachtige manier om snel en makkelijk korte instructies over "wat dan ook" neer te zetten, zeer toepasbaar ook in het onderwijs! Kijk maar eens naar het voorbeeld dat ik in ongeveer een kwartier maakte over Gtalk to generate an RSS feed. Het verdient niet de schoonheidsprijs, maar ik wilde gewoon snel de mogelijkheden ontdekken.
Na een intro kun je een stap-voor-stap instructie maken over een bepaald onderwerp. Je kunt plaatjes uploaden, links naar (instructie)videofilmpjes plaatsen en natuurlijk meta tags meegeven. Iedereen kan reacties achterlaten bij een instructable.
Als Kennisnet een goede slag zou willen maken zouden ze dit "als de donder" moeten vertalen naar het Nederlands en beschikbaar moeten maken. Ik ben er helemaal weg van!
Laat het me alsjeblieft (hier) weten als je ook een "instructable" maakt zodat we binnenkort ook de nodige Nederlandse voorbeelden kunnen bewonderen...

Technorati tags:

1 opmerking:

  1. Dit verhaal wordt (is) onmiddellijk doorgestuurd naar een aantal van mijn collega's. Mooie tip Willem!

    BeantwoordenVerwijderen