01 november 2006

Slimme buurman

Soms verdienen mensen het om even in het zonnetje gezet te worden. Neem nu mijn buurman Teun. Vanuit zijn eigen adviesbureau Toendra is hij als directeur werkzaam voor de SOS Telefonische Hulpdiensten in Groningen en Drenthe. Hij zocht naar een manier om die dienst meer naamsbekendheid te geven en kwam op het idee om Anton Corbijn te benaderen.
Corbijn zegde toe en bedacht het fotografieconcept 'helpende handen', als symbool voor het werk van de hulpdienst. De fotograaf vond vervolgens een elftal wereldsterren bereid om kosteloos mee te werken. Hij maakte de foto's van hun handen, die eind oktober als een set van tien ansichtkaarten gratis verspreid worden via de postkantoren in Nederland. De elf sterren van wie Corbijn de 'helpende handen' heeft vastgelegd zijn U2-voorman Bono, Live Aid-initiator Bob Geldof (die samen op één foto staan), Elton John, R.E.M.-zanger Michael Stipe, Coldplay-zanger Chris Martin, het Deense topmodel Helena Christensen, zanger Nick Cave, actrice Gwyneth Paltrow, zangeres Patti Smith, Brandon Flowers (van rockband The Killers) en U2-gitarist The Edge.
SOS Telefonische Hulpdiensten is een landelijke organisatie voor iedereen die behoefte heeft aan een (anoniem) gesprek, hulp of advies per telefoon. Het nummer van de hulpdienst is 0900-0767.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten