20 december 2006

Dé no-worries oplossing

Toen ik vanmiddag het bericht bij Pierre las dacht ik: "Waarom ook niet. Ik druk gewoon op die migratieknop".
Blogger meldde dat het wel "even" kon duren, maar toen ik vanavond nog niet bij m'n Blogger account kon werd ik toch wel wat zenuwachtig. "Het zal me toch niet gebeuren dat het noodlot ook bij mij toeslaat" dacht ik. Maar als dit bericht geplaatst wordt is dat het teken dat ook ik nu met dit weblog gemigreerd ben naar de nieuwe omgeving!
Don't worry, be happy!
Als dit goed gaat is dit voor mij hét bewijs dat je ook zonder kennis van servers en PhP scripts prima een (low-profile) weblog kunt bijhouden. Behalve af en toe een beetje vertraging heeft Blogger me tot nu toe nooit in de steek gelaten en ben ik nooit "alles" kwijt geweest. De eerste winst is dat ik nu ook tags kan toevoegen. Dat zal ik me wel moeten gaan aanwennen...

7 opmerkingen:

 1. Ho Ho Ho, een eindgebruiker die iets te vroeg juicht, levensgevaarlijk. Pas als deze test (het plaatsen van een comment) ook slaagt, kunnen we spreken van een geslaagde migratie.

  Daar komt ie...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zie je, "Page cannot be found" als je op mijn naam klinkt, dat is niet goed. Do worry, don't be happy yet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik neem aan dat je toch ook nu vooraf een backup gemaakt had van je data?
  Vertrouwen is goed, maar een backup is beter! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O jongens, toe nou, ik heb deze week al adrenaline genoeg door m'n lijf gehad! Daarnet leek het archief ook al weg, maar ik moest in de setting even het pad aanpassen. Alles staat keurig op m'n domein Pierre (heb ik net met FTP bekeken). Maar dat de link naar de naam van Marc niet klopt test ik met deze reactie even uit. Wellicht is Marc http:// vergeten voor z'n url?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Marc: "that is not a bug, that is a user" (lijken veel op elkaar).
  Je hebt de url van je weblog zonder http:// ingevoerd en die wordt nu die niet gezien als externe url.
  Willem heeft echter nog geen pagina die http://www.karssenberg.nl/weblog/2006/12/www.marcnext.com heet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik wil die switch button nu ook wel eens in beeld.

  Vind die backupprocedure trouwens maar omslachtig hoor. Alles even laten importereren door wordpress en de code van je pagina ff opslaan vond ik toch prettiger...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja hallo, usability hoor, dat weet ik toch niet als simpele gebruiker, er staat 'your web page' en dan begin ik te tikken met www. Zou Blogger toch gewoon een serversite javascriptje achter moeten zetten die dat even opvangt?

  Maar goed, Willem em Pierre, jullie hebben gelijk (en ik ook een heel klein beetje). Volgens mij draait TrendMatcher als een zonnetje.

  En uh, excuses voor de adrenaline Willem, ik had beter moeten weten zo vlak na die vervelende avond.

  BeantwoordenVerwijderen