20 december 2006

Van web1.0 naar web2.0

Ik heb het al een paar keer gezegd: de keynote van Toine Maes (directeur Kennisnet) op de EduExchange vond ik echt inspirerend. Daarmee kreeg ik echt het gevoel dat Kennisnet er alles aan doet om voorop te lopen of in ieder geval mee te gaan met de huidige ontwikkelingen.
Na afloop Toine dus gelijk gevraagd of de presentatie online zou komen. Een week later was dat het geval, maar helaas als pdf waardoor juist de leuke animaties misten. Opnieuw contact opgenomen met Toine die me zelfs persoonlijk zijn presentatie wilde mailen. Maar meer dan 12 Mb is zelfs voor Gmail iets te veel. Dus werd het opnieuw op de site van EduExchange geplaatst. Nu zaten de flash filmpjes verstopt in aparte PowerPoint bestanden. De volgende uitdaging was natuurlijk om die eruit te krijgen (ik wil ze zo graag hier laten zien) en met de hulp van Pierre is me dat uiteindelijk gelukt. Daar is namelijk een tooltje voor waar Pierre nog apart een bericht aan gaat wijden.
Hoe dan ook, hier een paar seconden inspiratie:

Wat me helaas nog niet lukt is om de autostart eruit te halen! Wie kan me helpen?
Als het goed is, dankzij Pierre, zijn er nu werkende knoppen!
(daar ben ik dus een avond mee bezig geweest)

2 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,

  Dit is volgens mij gemaakt op een Mac met het programma Keynote (soort PowerPoint). Ik maak daar ook zelf mijn presentaties mee dus vandaar dat ik het bijna zeker weet. Je moet eigenlijk degene die het gemaakt heeft even vragen het te exporteren naar een quicktime-filmpje of naar losse slides per animatie.

  Misschien heeft Toine het zelf gemaakt op z'n Mac thuis, maar het kan ook een andere Appelende collega zijn (ik was het niet). Moet ik even voor je informeren bij collega's?

  Groet,
  Marieke van Osch
  PS ik probeerde vanmorgen thuis via browser Safari deze opmerking ook te posten, maar die is niet overgekomen. Dit is poging 2 met Firefox in Windows.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De uitleg over het exporteren staat inmiddels hier online.

  BeantwoordenVerwijderen