16 december 2006

Jeetje Willem

Die anonymous begint onderhand knap annoying te worden!
"Na je stunt met het statief dacht ik dat je wat voorzichtiger zou gaan worden.
En een kindercomputer met 60 educatieve spelletjes...... iets voor een basisschool?
TRENDMATCHER WORD EENS WAKKER!!!!!"

Ik denk dat het een vrouw is, want ze begrijpt me niet én ze leest niet goed. Juist bij die kindercomputer stelde ik de vraag of zoiets nu wel of niet verantwoord is. Terecht stelt ze dat karaokemachines al lang bestaan (en zij ook, getuige het feit dat ze al 15 jaar geleden ermee werkte) maar wat ik signaleer (en leuk vind) is dat er nu een webcam in zit.
Ook mijn "stunt" met schouderstatief heeft ze niet begrepen. In dat bericht zeg ik notabene zelf: "Opnieuw gaat het me nu niet zozeer om de opname als wel hoe het is om met materiaal van 2 camera's te werken". Dat schouderstatief heb ik al 15 jaar en daar is dus niks nieuws aan.
Dus beste anonymous: Geef mij een link naar een presentatie die jij geeft over iets dat je leuk vind om te laten zien en ik zal je een inhoudelijke reactie geven die wat toevoegt en waar je wat aan hebt. Wees dan ook zo flink om je naam erbij te zetten zodat de rest kan meelachen:-)
Tot die tijd hoop ik dat je wat langer nadenkt voordat je me om half twee 's ochtends wakker houdt. Tenslotte zijn er weinig vrouwen die dat lukt... maar daarover later meer.
Zoals jullie zien lieve lezers, in tegenstelling tot de oproep om wat voorzichtiger te worden roept anonymous het tegenovergestelde in mij op, maar zonder haar hadden we nu niet zo'n onzinnig bericht gehad!
Nu dus graag een stemming: Bij een meerderheid van stemmen dienen we een motie van wantrouwen in tegen onze anonymous waardoor ze of zal moeten aftreden, of zich een andere rol zal moeten aanmeten. Ik stem voor aftreden.

9 opmerkingen:

 1. Dag Willem,

  Welkom op het Internet waar ik een trend signaleer (!) dat heel veel anoniem gebeurd.

  Pas een beetje op met je aannames en beelden!

  Én, zoek het ook eens bij jezelf. Je schrijft (om 2 uur 's nachts - wat je zelf doet): "want ze begrijpt me niet én ze leest niet goed". Leg het dan beter uit. Er zijn er meer die je "punt" missen, zorg er dan 's voor dat JIJ beter je "punt" maakt en leg het voor de verandering eens bij jezelf.
  Voor mij geen motie van wantrouwen (als je doelt op afgelopen week met R. Verdonk - dat was een motie van afkeuring; dat ik hier om 7:45 op zaterdagochtend tijd insteek...).

  Blij trends (of hoe je ze ook moet noemen) watchen, dat doe je leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Duh... Ik denk dat het een vrouw is want ze begrijpt me niet en ze leest niet goed. Over vooroordelen gesproken...
  Of zijn dit uitspraken om anoniem te verleiden zich bekend te maken?

  Danniëlle (niet anoniem :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Merkwaardig dit. Het klinkt meer als geklier in de marge dan als een constructieve bijdrage.

  Puur kiezersbedrog is het :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alleraardigst, karaoke in de klas. Er 'gebeurd' alleen te weinig m.b.t. taalonderwijs, krijg ik vooral de indruk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben beheerder van een groot forum (20000+ leden). Daar 'verschuilt' 90% van de mensen zich achter een nickname. Geen enkel probleem. Ook hebben we daar wel eens last van trolls, maar regel 1 is wat mij betreft deze: negeren. Het laatste wat ik dan zou doen is een bericht wijden aan een troll (net zoals docenten in de klas ook nooit alle aandacht moeten richten op de luidruchtige en vervelende leerlingen).

  Ik weet niet of anonymous het in dit geval zo slecht met je voorheeft. Een kritisch blog verdient ook kritische reageerders. Maar als je te maken denkt te hebben met een troll, dan zou ik eerst negeren en vervolgens (als het echt vervelend wordt) blocken op ip.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Willem, je laat je opfokken.
  Je laat je 's nachts verleiden tot uitspraken die je overdag net zo stupide vindt als ik.
  Slecht voor je bloeddruk.
  Lees Kathy Sierra's 'Two more words':
  Hmmmmm, how interesting...

  En voor het geval je het je mocht afvragen: dat je je zo laat opbutsen is een van de persoonlijke charmes van je blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lucas zegt: "Ik weet niet of anonymous het in dit geval zo slecht met je voorheeft."
  Idd. Ik heb het echt niet slecht met je voor. Ga lekker met "trends" in de weer.
  ICT en onderwijs is zo'n leuk thema.
  Maar, zoals met die camera (of beter: 2 camera's), alles leuk en wel, maar dat moet je eigenlijk niet doen. Dat past niet bij TRENDS. Dat zou beter passen op je site www.webdesk.nl. Lekker laten zien wat jij allemaal met ICT en multimedia kan.
  En ja, die beelden, aannames en het nooit bij jezelf zoeken, dat zal wel z'n reden hebben...maar het past niet zo goed bij het thema van deze site:
  "Als trendwatch-volger leg ik verbanden tussen dingen die ik tegenkom op internet en het gebruik dat we ervan kunnen maken in onze dagelijkse (onderwijs)praktijk."
  Succes met je blog, van mij zal je voorlopig niets meer horen (maar ik hou je site in de gaten ;)).
  Ik begon met u, maar ach, jij vind je niet erg geloof ik... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb er geen probleem mee als mensen zich anoniem op internet presenteren. Ook mag men best kritisch zijn, maar wees dan wel constructief in je feedback en commentaar.

  Ik weet idd net als Lucas dat een troll op het forum je plezier flink kan vergallen. En dan is negeren vaak de beste oplossing.

  Wat mensen op internet vaak ook vergeten is dat het net de echte wereld is. Je mag best kritisch zijn, maar je moet je kritiek goed opbouwen en moet jezelf hierbij goed profileren. Vaak ook zul je eerst voor jezelf een naam en reputatie op moeten bouwen voordat men je echt serieus gaat nemen (dit geld vooral op fora en discussielijsten, maar is denk ik ook wel van toepassing op weblogs).

  Om toch het weekend nog een beetje leuk te houden Willem zou ik je aanraden om de volgende website eens te bekijken. Hoewel het op fora is gericht kun je misschien toch je anonieme bezoeker nog wel tussen kan vinden (en anders is het misschien inspiratie om een zelfde lijst voor de blogosphere te maken).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Willem, een beetje OT - en toch ook weer niet. Maar in ieder geval erg grappig (en ook al oud) http://www.albinoblacksheep.com/flash/posting.php

  BeantwoordenVerwijderen