16 december 2006

Op nummer 11: SlideShare

Toeval bestaat niet!
Toen ik gisteren wat op SlideShare rondneusde (zoekend op het trefwoord: leren) kwam ik bij een paar prachtige presentaties terecht, zoals over "de jeugd van tegenwoordig". Ik wilde er nog over berichten, maar werd even afgeleid...
Vandaag beschrijft Wilfred Rubens een vergelijkbare ervaring en als klap op de vuurpijl zet Barry Dahl vandaag SlideShare op de 11e plaats van Webtools.
Het mooie van SlideShare vind ik dat je per slide (helaas niet anoniem) commentaar kunt toevoegen. Zo kun je dus een slideshow maken met een aantal stellingen en leerlingen per stelling laten reageren. Dit opent weer allerlei nieuwe mogelijkheden binnen het onderwijs!
Wat ik jammer vind is dat je de show niet op fullscreen kunt zetten bij de embedded code die je op je website opneemt. Ga je naar dezelfde show bij SlideShare dan kan dat wel. Barry voegt nog toe dat hij het jammer vindt dat je geen audio erbij kan zetten, maar voorspelt dat ze daar vast al mee bezig zijn.

Natuurlijk kun je trefwoorden toevoegen aan je show, maar als je een zoekopdracht uitvoert in SLideShare kijkt de tool kennelijk ook in de inhoud van de presentaties. Ik heb bovenstaande slideshow namelijk net geupload en nu ik weer opnieuw zoek op: leren krijg ik die presentatie als eerste te zien, terwijl ik alleen "poort80" als tag had ingevuld...
Heel benieuwd wat er bij Barry in de top 10 nog lagskomt nu SlideShare en Pandora al genoemd zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten