10 december 2006

Schouderstatief

Opnieuw gaat het me nu niet zozeer om de opname als wel hoe het is om met materiaal van 2 camera's te werken. Dat valt me nog niet mee! Ten eerste is het geluidsniveau per camera nogal verschillend, maar het monteren op het juiste moment vind ik helemaal moeilijk. Dit ga ik dus zeker niet te vaak doen merk ik nu, want voor deze 2,5 minuut ben ik meer dan een uur bezig geweest.

Dit bericht plaats ik trouwens met Firefox 2.0 met Nederlandse spellingcontrole en dat werkt perfect. Alleen het woord Firefox herkent hij niet. Als alternatief krijg ik: Reformist of Reformhuis:-)

4 opmerkingen:

 1. Dag Willem,

  Leuk om je verrichtingen op deze manier te zien. Ik zie dit maar als een educatief instructie filmpje (of is dat dubbelop?). Misschien heb je mijn post al gezien over videojug? http://www.gerarddummer.nl/blog/2006/12/videojug.html. Een ander filmpje kwam ik tegen via d FURL-lijst van Pierre: http://www.askthebuilder.com/How_to_Make_a_Video.shtml.
  Wil je dit nog vaker gaan doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het resultaat helemaal niet gek. Het filmpje waar Gerard naar verwijst is inderdaad een aardige.
  Volgende stap lijkt me met name om de belichting in je kamer aan te pakken (het witte scherm achter je is overigens slim!).

  Wat het werken met twee camera's betreft:
  Het is het handigst om beide camera's gewoon de hele tijd te laten lopen. Dat betekent dat je twee filmpjes hebt van gelijke lengte die je in afzonderlijke sporen zet (lukt niet met Moviemaker, maar zowat elk ander videobewerkinsprogramma heeft twee videosporen) en snijdt dan als het ware de stukken weg die je niet nodig hebt. Dan heb je niet zo het probleem van het precies op de juiste plek proberen te krijgen van de cuts.
  Belangrijk ook is om een 'fatsoenlijke' microfoon te gebruiken, een dasspeldmicrofoon mét kabel (dan heb je je handen vrij, want die had je nodig) hoeft niet veel te kosten. Je sluit die aan op één camera en gebruik achteraf ook alleen dat ene audiospoor.

  Ik hoop dat het niet je laatste is! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wilt u nu precies duidelijk maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo,

  Van welk merk,en type, is is het schouders.
  Gaarne bericht.

  Mvgr.
  Wim

  BeantwoordenVerwijderen