08 januari 2007

Aardbeien in de winter

Toen we vanavond aan ons toetje toe waren haalde m'n zoon een bakje uit de koelkast, zette dat voor zich en begon heerlijk aardbeien door z'n toetje te snijden. Toen ik ook wat wilde pakken kreeg ik een tik over m'n vingers.

"Dat is alleen voor mij".

"Laat hem maar, hij heeft het zelf gekocht" zei mijn vrouw.

Daniel heeft sinds kort twee baantjes: folders rondbrengen en in de weekeinden werkt hij (nota bene als vegetariër) in een barbeque restaurant. Vandaag had hij z'n bankrekening bekeken (even op school via internet) en gezien dat hij opeens genoeg had voor een digitale camera én voor iets lekkers.

Mijn kritische lezer zal zich nu weer afvragen wat dit te maken heeft met ICT en onderwijs.

Wel, hij heeft zijn camera zelf verdiend. Dat het tegenwoordig ook anders kan liet Yuvi, een ventje van 15 uit India, zien. Via zijn weblog en ChipIn vroeg hij bezoekers om een kleine bijdrage voor een nieuwe camera. Zo kan het dus ook. Ik ben er nog niet uit wie nu slimmer is...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten