08 januari 2007

Als je van beren leren kan

Harry en LouisToen ik vorig jaar naar de BETTSHOW ging kwam ik iedere keer een beer tegen, met daaraan vast Harry Spoelstra, leerkracht op een basisschool in Rijnsburg. Harry ging voor de eerste keer vliegen en had Bruno meegekregen van de kinderen uit groep 1/2. Bruno ging zelf een reisverslag bijhouden, met mooie foto's erbij.

Dit jaar gaat Bruno weer en heeft inmiddels veel bijgeleerd, luister zelf maar:

Bruno gaat webloggen en podcasten en heeft inmiddels een eigen website waar verslagen van nog veel meer reizen op komen te staan.
Zelf zegt Harry daarover: "De reisbeer is een idee, bedacht voor een reis naar Londen, waarbij kinderen van groep 1/2 hun (r)...ijsbeer meegaven ter ondersteuning omdat het mijn eerste vliegreis zou worden. Iedere dag werd er verslag gedaan van de avonturen van de (r)...ijsbeer en ik durfde toen wel te vliegen. Het bleek dat iedereen heel enthousiast was om de verrichtingen van de beer te volgen. Er zijn nu diverse reisberen in de omloop. Middels deze website kunnen anderen op een simpele manier in aanraking komen met andere landen en culturen. Het is de bedoeling dat de foto's die hier geplaatst worden rechtenvrij zijn en dat anderen deze kunnen gebruiken, tenzij het voor commerciële doeleinden is. Maar moet jij een werkstuk maken dan kun je rustig de foto's opslaan en gebruiken. We stellen het op prijs dat je een knuffel(beer) meeneemt op vakantie en daardoor inspiratie krijgt om foto's te maken die de moeite waard zijn voor anderen. Wil je in de naam van de foto heel kort vermelden waar het is zodat anderen dat kunnen lezen."

Ik vind het zo geweldig dat er mensen zijn die hun onderwijs zo invullen en ik hoop Bruno eind deze week zeker tegen te komen! Mag ik dan met jou op de foto?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten