14 januari 2007

E-board geweld op BETTSHOW

dual whiteboardAls er iets was waar je niet omheen kon op de BETTSHOW in Londen dan waren dat alle E-boards. Overal hingen Smartboards en Active boards, terwijl de E-beams en Mimio's ook probeerden een partijtje mee te blazen. In plaats van met een vaste bevestiging aan het plafond zitten de beamers nu vaak met een beugel aan het bord vast, met als voordeel dat het bord in hoogte bewogen kan worden en dat je minder in je eigen schaduw staat als presentator. Als je een grafische kaart hebt met twee aansluitingen, waarom dan niet gelijk 2 beamers en 2 borden naast elkaar eraan geknoopt?
Wat vervolgens opviel was de grote hoeveelheid toepassingssoftware die nu wordt aangeboden voor het werken met E-boards. Ik vond het prachtig allemaal, maar mijn vrouw merkte fijnzinnig op: "Dan sta je dus wel weer frontaal les te geven".

1 opmerking:

  1. Beste Willem,

    Ik gebruik al vier jaar een scherm om het web op te projecteren en het is inderdaad lekker frontaal. De dynamiek komt van het web. Ik heb er ook een onderwijskundige term voor bedacht: docentgestuurd internetonderwijs.

    Mvg

    Erwin

    BeantwoordenVerwijderen