19 januari 2007

Hij is ervoor gevallen

Vanmorgen voorspelde ik het al en inderdaad vertelde Fred even later op frEdSCAPEs dat hij een iPod video gekocht heeft. In een reactie vraagt Raoul (Kennisnet ICT op School) of Fred kan aangeven waarom hij zo enthousiast is.
Nou, dat kan Fred wel!Anderhalf uur later komt hij met de volgende opsomming:

 1. Je heb vast wel eens met een probleem of een vraag gezeten waarbij de oplossing of het antwoord makkelijker kon worden gegeven door iets te laten zien/het voor te doen, dan door een instructie te lezen. Hier biedt video (dus ook de iPod video) uitkomst.
 2. Laat je klant zien hoe een site/webservice 'werkt'/wat er gebeurt als je 'dit en dat' doet, zonder dat je daarvoor online hoeft te gaan. Gebruik de iPod desnoods als fall-back als er geen internet is.
 3. Instructies voor installatie, bedieningen beheer van software en systemen.
 4. Voorbeelden van handelingen, handigheidjes of lichamelijke oefeningen fitness, fysiotherapie etc.
 5. (Wandel)routes / excursies: kaart met bijbehorende beelden en achtergrond info (geluid, tekst en beeld).
 6. Video podcasts en Enhanced podcasts voor pleasure/entertainment, opleiding/training en voor business
 7. Promotiefilmpjes van je eigen business/bedrijf
 8. Toon op een training of bij een oefening beelden van een proces of gevaarlijke situaties, of situaties die verbeterd kunnen worden.
  (Je weet neem ik aan dat de iPod Video op TV is aan te sluiten)
 9. Toon je portfolio
 10. Wat dacht je van 'platenverzameling incl artwork op zak'. Makkelijk te vertalen naar andere educatieve/bedrijfsmatige audio/video-verzamelingen: Je catalogus op zak
 11. Naslagwerk met plaatjes van product en hun bijbehorende specs en beeldmateriaal.
 12. Time-and-place shifted onderwijs (colleges)
 13. Demonstratie van product
 14. http://edition.cnn.com/2005/TECH/10/20/medical.imaging/index.html

Ik zou nog uren door kunnen gaan maar hou nu op. Voorbeelden zat te bedenken namelijk. Ga er zelf maar even voor zitten en je hebt er zo weer een heleboel bij bedacht.
Grappig: juist gisteren hoorde ik iemand anders ook enthousiast vertellen dat hij alle foto's altijd bij zich heeft op de iPod zodat hij ze op bezoek bij een (potentiële) klant kan laten zien als er iets ter sprake komt waar hij beelden van heeft...

2 opmerkingen:

 1. Een hoop leuke toepassingen en ik kan er idd ook nog wel een hoop bij bedenken.

  Maar waarom worden er bij deze lijstjes altijd dezelfde gadgets zoals b.v. de Ipod genoemd? Hoe komt het dat Apple zo'n cult status heeft dat deze toepassingen allemaal genoemd worden?

  De dingen die hierboven staan kan ik ook op mijn PDA en zelfs al op mijn telefoon. En dan zit er op mijn PDA ook nog een GPS, een Wlan kaartt en bleutoothadapter waarmee binnen het onderwijs ook een veelvoud aan toepassingen te bedenken is en kan ik met mijn telefoon zelfs bellen, via GPRS het internet op, via bleutooth ook een GPS verbinden en op redelijke kwaliteit foto's maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad een hele goede vraag! Apple weet op de juiste manier de doelgroep te bereiken. Ook bouwen ze een hoge verwachting op. Kijk maar eens naar de iPhone. De verwachtingen zijn hoog en ik denk dat er weer heel wat van verkocht zullen worden!

  BeantwoordenVerwijderen