19 januari 2007

Smart Society

In de kerstvakantie al ontving ik, naast allerlei andere "Kerst"presentjes een verrassend pakketje van Verdonck, Klooster & Associates. Daarin een mooi uitgevoerd boekje met de titel: Smart Society. In het colofon staat duidelijk: "Overname van tekst toegestaan na melding aan VK&Aen met bronvermelding". Omdat ik graag materiaal uit het boekje wilde gebruiken heb ik contact opgenomen met de vraag of dat mocht. Ik kreeg prompt het hele pdf bestand toegestuurd. Vervolgens heb ik aangegeven dat het mij slimmer leek wanneer ze dat op hun eigen site zouden plaatsen zodat ik bezoekers daarnaar kon verwijzen en dat vonden ze een prima idee. Vandaag kreeg ik bericht dat het er stond, dus kan ik er nu over schrijven.
Het themaboek bestaat uit drie delen, namelijk: Communiceren, Leren en Digitale Democratie. In elke deel wordt de visie vanuit VKA besproken. Deze visieverhalen worden aangevuld met een praktijkverhaal. Daarnaast komen deskundigen aan het woord: Lex van der Ham (DG Andere Overheid), Erik Gerritsen (gemeentescretaris Amsterdam), Wim Veen (hoogleraar TU Delft) en Hennie Wesseling (CIO TNT Post) die vanuit hun perspectief de digitale mens belichten.
Het onderdeel "leren" heeft als subtitel "Onderwijs op maat is de toekomst" met bijdragen van:
  • Willem-Jan van Elk, Jan-Paul van Staalduinen
    gingen op zoek naar de redenen dat volwassenenonderwijs voorop loopt op het gebied van ‘leven lang leren’
  • Wim Veen
    beantwoordt 7 vragen over interactie en communinityvorming in het onderwijs
  • Guus Delen, Willen-Jan van Elk, Diana Hoogeveen & René Montenarie,
    geven visie over de inzet van ICT in het onderwijs

De uitgave is een aanrader die ik iedereen die van lezen houdt (binnen dit interessegebeid) kan aanbevelen. Helaas echter werkt de link naar het pdf bestand niet dus heb ik het exemplaar dat ik kreeg toegezonden toch maar even bij DivShare gezet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten