24 januari 2007

Kennisnet ICT op school in nieuw jasje

In een vorig bericht over Wikikids noemde ik al de stand van Kennisnet ICT op school Die zag er dus heel anders uit dan voorgaande jaren. Mede vanwege de fusie tussen Kennisnet en ICT op school (let op: 2 url's dus nog steeds 2 websites). is besloten voor een nieuwe huisstijl. Natuurlijk werd me gevraagd wat ik ervan vond (op de een of andere manier denken ze bij Kennisnet altijd dat ik kritisch ben?) maar ik vind het dus best mooi en fris. Ik weet wat voor operatie het is want we zijn op het Drenthe College toevallig met precies hetzelfde bezig en moet zeggen dat Kennisnet Ict op school (het blijft een hele mond vol) goed bezig is. Uiteindelijk voorspel ik dat alleen de naam Kennisnet zal blijven hangen en misschien is dat ook wel de bedoeling. Je ziet het in de header van de website en je ziet het ook op de folders. Eerder kon je op de NOT beurs ook nog even bij DSC_0839ICT op School langslopen en dat is nu dus gebeurd. Zelf zeggen ze: "De activiteiten van Kennisnet Ict op school zijn ondergebracht in twee takenclusters Dienstverlening (Kennisnet) en Belangenbehartiging (Ict op school)." Op de beurs zie je daar dus niets van terug en eigenlijk vind ik dat toch wel jammer. Maar waarschijnlijk weten we over een jaar al niet meer beter, en uiteindelijk vind ik dat je ook vooral vooruit moet kijken en niet teveel in de spiegel. Er zal heel veel weggegooid moeten worden aan oud materiaal en ik wil dan ook nog een speciaal bedankje plaatsen voor Dieter Möckelmann die er persoonlijk voor heeft gezorgd dat ik nog zo'n mooi wit Kennisnet overhemd kon krijgen en hem mij vandaag overhandigde. Wie weet wordt dat nog een collector's item:-) Morgen moet ik toevallig in Zoetermeer zijn en zal eens kijken of ze nog veel usb sticks moeten weggooien omdat de kleur niet meer klopt. Ik weet er wel een goede bestemming voor!
Als trekker op de stand heeft Kennisnet (ICT op school) een sneltekenaar aan het werk die van iedereen een karikatuur maakt. Deze wordt ter plekke op een badge afgedrukt en zou ook via een site beschikbaar moeten komen, maar daar vind ik mezelf nog niet terug...
Voor de techneuten: de sneltekenaar maakt gebruik van een tablet pc zoals ook gebruikt wordt door soldaten in Irak, dus schokbestendig en bestaande uit een legering van titanium en magnesium.

1 opmerking:

 1. Goedemorgen,

  De plaatjes zijn vanaf volgende week op de site te downloaden en als achtergrond voor te mobiele telefoon te krijgen (gratis).

  Deze week is al onze aandacht even op het helpen van mensen op de beurs :)

  Jan-Bart de Vreede
  Kennisnet Ict op school

  BeantwoordenVerwijderen