27 januari 2007

Qtek en notebook

HPIM2385Heb je geen verstand van- of zin in techniek, dan hoef je dit bericht niet verder te lezen.
Wil je me helpen of ben je ook benieuwd naar de oplossing, dan heel graag!
Over een week is het weer zover: Ik ga met een groep leerlingen van de opleiding Sport en Bewegen mee naar Oostenrijk voor een "lesweek op locatie".
Vorig jaar bleek in de jeugdherberg geen internet voorhanden en dat zal dit jaar niet anders zijn.
Nu weet ik dat het mogelijk moet zijn om je notebook met je mobieltje te verbinden om op die manier verbinding te maken met internet. Ik krijg het alleen niet voor elkaar. Kom er keihard achter dat ik van veel dingen een beetje weet, maar van sommige dingen helemaal niks. De schaamte overwonnen plaats ik nu maar een oproep hier in de hoop dat iemand de oplossing wil aandragen!

5 opmerkingen:

 1. Heb je ook Bluetooth op de laptop?

  Als je dat hebt dan heb je ook een Bluetooth-Places icoon op je desktop.

  Klik daarop en kijk of je een dial-up netwerkverbinding hebt.

  Dubbelklik op dat icoon en er wordt gevraagd om je username password (hoef je niets in te vullen). Bij telefoonnummer vul je *90# in.

  Klik op [verbinden]

  als het goed is maakt je laptop nu via de qtek verbinding met het internet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Hans,
  Hartelijk dank voor je reactie. Met bluetooth lukt het me nu (soms), maar mij lijkt het (misschien wat naïef) dat het ook gewoon via de usb kabel zou moeten kunnen? Nu moet die Qtek van alles tegelijk doen, en dat kost veel stroom lijkt me. Als iemand een oplossing kent via de usb kabel (of gewoon weet te zeggen dat dat niét werkt) hoor ik het graag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hm, dat gaat tch echt prima met bluetooth. Ik zit nu in Oostrnrijk. Helaas geen open wifi netwerk te ontdekken maar via via bluetooth en umts gaat het uitstekend. Zou alleen soms nog wat sneller moeten gaan. Ach je moet wat te wensen overhouden toch. En wat de energie consumptie betrfet. Dan zet je de telefoon toch gewoon op de voeding.....

  gr.
  j

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou inderdaad mooi zijn als je het ook via de usb kabel kunt doen. Ik heb dat zelf nog nooit aan de praat gekregen.

  Probleem is denk ik het gebruik van de QTEK als modem. Via het kabeltje kun je die functie niet aanspreken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Buur, Ik internet ook al tijden in de trein met mn HTC-Qtek-MDA-Vario

  http://www.pdagold.com/articles/detail.asp?a=269

  ^^^ daar staat alles...

  BeantwoordenVerwijderen