27 januari 2007

Uitgebreid verslag van de BETTshow

Regelmatig krijg ik van lezers tips of url's doorgestuurd met de opmerking: "Willem, is dit niet iets voor jou om over te bloggen?" Ik ben daar uiteraard heel blij mee en maak er dan ook regelmatig dankbaar gebruik van.
Deze keer krijg ik zelfs een zeer uitgebreid verslag toegestuurd van iemand die de BETTshow in Londen bezocht heeft. Als je dit leest ben je eigenlijk weer helemaal op de hoogte! Naast een algemeen gedeelte wordt er aandacht besteed aan de stands, Kennismanagement, Handheld (mobile) learning, Robotica datalogging en -harvesting, ELO-systemen, Speciaal Onderwijs, Gaming, Muziek en Multimedia, gevolgd door een eindconclusie:
"De BETT is het grote broertje van de NOT, met aanzienlijk meer exposanten en een breder Europees publiek. Het is zeker de moeite waard geweest, maar op software gebied was weinig niets te vinden. Wat mij het meest opviel was de verdergaande integratie tussen computer en omgeving op allerlei gebied. De computer is als het ware z’n grijze kast ontgroeid en verkent de wereld met nieuwe zintuigen. Leerlingen kunnen hiermee vooral binnen competentiegericht onderwijs heel veel voordeel bij hebben. Met redelijk goedkope tools zijn veel onderzoekslessen snel en leuk in te richten."

Auteur van dit verslag is Berend van de Weerdt. Ik ken hem niet persoonlijk, maar even Googlen leert me dat hij regelmatig publiceert in het Vakblad Agrarisch Onderwijs. Hij heeft daar een eigen rubriek over websites en multimedia. Deze bijdragen vind je ook hier.

Heb je zelf (nog) geen weblog, maar heb je wel materiaal dat je graag zou willen delen met een breder publiek, dan nodig ik je van harte uit om het me toe te sturen! Als ik het vindt passen binnen de context van mijn weblog zal ik het zeker plaatsen, al dan niet voorzien van mijn eigen commentaar....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten