16 januari 2007

Streaming media in het onderwijs

Het ministerie van OCW heeft samen met de mbo-sector geïnventariseerd voor welke onderwijsprioriteiten ICT-instrumenten het best ingezet kunnen worden. Ook is onderzocht welke knelpunten in het gebruik van ICT op scholen met voorrang om een oplossing vragen. Dit alles heeft geleid tot het actieplan 'Verbonden met ICT'.
Binnen dit actieplan zijn vier deelprojecten gedefinieerd:

 1. Ontwikkelen en gebruiken van streaming media in het MBO
  Het doel van deze regeling (kortweg 'MBO studio') is het gebruik van streaming media binnen het MBO te stimuleren.
 2. Gaming en Simulatie in het MBO
  Doel van het project is het uittesten van games en simulaties in de praktijk.
 3. MBO Prosumer van Leermateriaal
  Twee werelden worden bijeen gebracht. Deelnemers en docenten worden gestimuleerd materiaal te ontwikkelen en beschikbaar te stellen om zo prosumers van leermateriaal te worden.
 4. Masterclasses ter ondersteuning van de projecten
  Ter ondersteuning van het management wordt professionalisering aangeboden in de vorm van masterclasses. Zodra er bijzonderheden te melden zijn over de masterclasses leest u hierover op de projectsites.

Waarom ik dit allemaal vertel? Ik heb een team (handel) binnen ons ROC geattendeerd op de subsidiemogelijkheid en hen begeleid en geadviseerd bij de subsidie aanvraag voor een video project. Vanavond ging ik kijken op de projectsite bij Kennisnet en zie dat onze aanvraag is goedgekeurd!!!
Maar liefst 26 scholen hebben een projectaanvraag ingediend. Een onafhankelijke beoordelingscommissie heeft hieruit twaalf projecten geselecteerd.
Morgen kan ik dus met goed nieuws naar m'n werk en over een half jaar hoop ik ook hier verslag te kunnen doen van de opgedane ervaringen...

1 opmerking:

 1. Jef van den Hurk18 januari, 2007 22:25

  Proficiat! Mijn aanvraag voor ROC Eindhoven blijkt ook te zijn goedgekeurd. Laten we kijken hoe we ook hierin samen kunnen optrekken!

  BeantwoordenVerwijderen