18 januari 2007

Ben ik in beeld?

"Ben ik in beeld?" oftewel "De brug tussen de wereld van onze deelnemers en het leren binnen de school".
Dat was het thema van de 15e themaconferentie van ROC-i-partners waar ik gisteren in Leeuwarden en vandaag in Heerenveen te gast was. De conferentie startte met een keynote  van Tom Oosterhuis, bekend als theatermaker maar nu ook "onderwijsontwerper" (www.chatrats.nl), die een boeiend betoog hield over screenagers en de PAP (paper and pencil) generatie en de noodzaak voor een andere vorm van hersentraining waarbij hij ook Margriet Sitskoorn (Het maakbare brein) via mooie videobeelden aan het woord liet komen. Tom vertelde zijn verhaal aan de hand van de "waardeRing", een schijf van 12 punten, verdeeld in 4 parten en ook wel vergeleken met de 4 seizoenen.
Een boeiend verhaal, maar moeilijk na te vertellen. Het staat echter integraal op m'n iPod en ik zal eens kijken of nog een keer beluisteren me helpt het na te vertellen.

3 opmerkingen:

 1. Jef van den Hurk18 januari, 2007 22:27

  Beste Willem, ik was al aan het kijken of je al een bijdrage over de conferentie had. Ik maak er dankbaar gebruik van, wat je natuurlijk helemaal niet erg vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Is het bespreekbaar om de opname online te zetten? Ik ben wel heel erg benieuwd naar het verhaal van Tom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Willem,
  Heb ik goed begrepen dat jij je foto's van het 'worldcafé' op je weblog zou plaatsen?
  Graag zou ik beschikken over wat sfeer- en actiefoto's.
  Vriendelijke groet,
  Harry Jurres ('kroegbaas')

  BeantwoordenVerwijderen