14 januari 2007

Techneutenleut

Als contactpersoon voor onze instelling van ROC-i-partners ontvang ik regelmatig post. Deze week was dat een uitnodiging voor een bijeenkomst Technisch Beheer met het verzoek deze door te spelen aan ons hoofd systeembeheer. De werkgroep Technisch Beheer komt 2X per jaar bij elkaar om in een ongedwongen sfeer ervaringen en ideeën uit te wisselen onder de naam "techneutenleut".
Natuurlijk kon ik het niet laten om even te kijken wat er voor deze bijeenkomst op de agenda staat.
Voor het middaggedeelte staat geagendeerd: Klantperspectief versus techneuten perspectief

  • Office 200....en communicatie
  • Bereikbaarheid (naast het beter bereikbaar maken van docenten is het tevens van belang hoe we onze klant (de student) beter kunnen bereiken/ informeren. Integratie portal, mobiele telefoon, PDA etc. Discussie rond voor en tegens vanuit de klant en vanuit de techneuten)
  • Infrastructuur: devices, poorten, identity, security (ter voorbereiding op dit onderwerp staat een discussie op de weblog van Willem Karssenberg: "Zorg maar dat het werkt met poort 80"? www.trendmatcher.nl)

Leuk om te zien dat de discussie die ik een tijdje terug gestart ben onder de noemer "alle poorten open" nu op dit niveau verder gevoerd gaat worden. Ik denk dat ik daar maar eens naartoe ga, ook al ben ik geen techneut...
Voor de leut neem ik gelijk een USB stick met Skype mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten