20 januari 2007

Wat gaat web5 ons brengen?

Het gaat nu wel heel snel, maar de vraag is of we daar nu aan mee moeten doen en er allemaal achteraan moeten hollen. Waar ik het gevoel heb dat ik veel mensen nog web2.0 moet uitleggen zeggen anderen dat web3.0 al lang voor de deur staat. Seth Godin gaat nu nog een stap verder en begint al over web4 zaken. Goed, dan wil ik de eerste zijn die web5.0 introduceert, al heb ik geen flauw benul wat ik me daar dan bij zou moeten voorstellen. Beethoven?

Plaatje van personalizedmedia

In de shownotes van de presentatie van Edu'actief van afgelopen woensdag staat:
Web nu is vooral 2D en tweerichtingsverkeer blogs, wiki's, delen van info, 2D portals als hyves enz.
Web straks is een 3D vertaling hiervan: geintegreerde games, 3D virtuele werelden waar mensen met een alter ego interactie aangaan.
Gaan we dan straks ook nog het spel Third Life krijgen?
Nu begint Seth Godin dus met web4 dimensies en dan kom ik daar straks dus achteraan met "the fifth dimension" onder het motto "Let the sun shine in".
Zou je dus nu ook al moeten gaan nadenken over lekker bekkende domeinnamen voor als het zover is... De vijfde versnelling of het vijfde wiel?

1 opmerking: