06 januari 2007

Wil ik weg bij Blogger?

Naar aanleiding van mijn voorlaatste bericht "Blogger op eigen domein" ontving ik een paar reacties, en wel van collega bloggers aan wiens mening ik veel waarde hecht. Fred adviseert mij zonder omwegen om bij Blogger weg te gaan en m'n weblog te plaatsen op een server die ik zelf beheer. Nu lijkt dat laatste mij al helemaal geen goed idee, maar ik neem aan dat Fred het ook niet letterlijk bedoelt. Voor alle duidelijkheid: ik host vrijwel alle domeinen waar ik eigenaar van ben al jaren naar alle tevredenheid bij Vevida in Groningen. Eigenlijk nooit klachten en zeker geen reden om daar weg te gaan. Alle berichten staan dus op een server waar ik FTP toegang toe heb en die ik kan back-uppen, als ik wil en als ik daar de discipline voor kan opbrengen... nee dus. Juist daarom ben ik zo blij met Blogger, omdat ik weet dat al mijn berichten daar ook nog een keer in een database staan.
Het argument "stel dat Blogger (en daarmee Google?) ermee ophoudt" daar kan ik me gewoon niets bij voorstellen. Tegen die tijd vind ik bloggen al lang niet meer leuk! Als ik zie hoe vaak bepaalde "specifieke" bloggers het afgelopen jaar problemen hebben gehad dan denk ik dat ik in m'n handen mag knijpen en mag vaststellen dat Blogger een prima dienst levert!
Achter de schermen ben ik juist deze week druk bezig te kijken naar alle mogelijkheden in de nieuwe Blogger omgeving en probeer ik van een standaard lay-out en met de nodige hacks zoveel mogelijk een blog te maken die me bevalt. Het adres kun je raden, maar wil je ook wel geven: http://trendmatcher.blogspot.com/
Voorlopig ga ik dus zeker niet weg bij Blogger. Ik ben heel blij met hun diensten en zie dat ze zaken steeds verder doorontwikkelen en meer mogelijkheden bieden. Het gebruik van een eigen domein is daar een voorbeeld van. Nu zal ik dat laatste niet doen omdat juist in de constructie zoals ik die nu benut ik beide "werelden" kan gebruiken. Flash players, geluidsbestanden, plaatjes enz. plaats ik op m'n eigen server en kan ik dankzij bijv. het gebruik van Windows live writer makkelijk integreren in m'n berichten. Sinds ik Blogger gebruik heb ik nog nooit reden gehad om contact op te nemen met hun servicedesk omdat er iets niet goed was. Hoeveel bloggers kunnen dat zeggen?

4 opmerkingen:

 1. Hoi Willem,
  zoals je weet draait mijn blog al meer dan een jaar op een eigen [sub]domein: http://blog.opdeweegh.net
  Heeft wel al voordeel dat je flink wat kunt sleutelen, en zoals je weet sleutel ik ook wel eens wat onbedoeld weg!!
  Ik ben er heel erg blij mee, omdat het heel eigen wordt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Willem, vergeet mijn advies. Ik dacht namelijk dat je een oplossing zocht voor: "De verschillende berichten staan met hun eigen url dus niet onder trendmatcher.nl maar onder karssenberg.nl. Eigenlijk is dat niet slim, bijv, voor het teruggevonden worden via zoekmachines".
  Daar is maar één oplossing voor en dat is wat ik adviseerde (althans bedoelde te adviseren) namelijk hosting bij een hosting provider OF op eigen server.

  Ik weet niet hoeveel domeinen je bij vevida laat hosten, maar als het er genoeg zijn en wellicht nog meer worden is een eigen server (elders of misschien wel thuis geplaatst) echt niet zo'n gek idee.

  De beschikbaarheid van Blogger is behoorlijk goed alleen het publiceren verloopt soms te(rgend) traag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Ton,
  Ik weet het, ik volg je nog steeds!
  @Fred,
  Bedankt voor je aanvullende opmerkingen. Het klopt dat publiceren via logger soms traag lijkt te verlopen. Het gekke is dat hetzelfde via Windows live writer of via SribeFire(Performancing) veel sneller gaat.
  Een eigen server kan voor mij niet uit. Zo spectaculair zijn al die domeinen niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Willem,

  goed te horen dat jij er ook zo over denkt. Ik ben ook blij met de service van Blogger. De service heeft er wel eens uit gelegen, maar ik heb bij mijn providers (ik ben een paar keer gewisseld) ook wel eens problemen gehad. En Blogger maakt het voor mensen die geen zin hebben om zich te verdiepen in techniek (zoals ik) wel erg gemakkelijk om een weblog bij te houden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen